• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 80
      g čerstvé zelí
    • 40
      g slanina
    • 30
      g hladká mouka
    • 20
      g cibule
    • ocet
    • sůl
    • 1
      hrnek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 15:53

    Výborná...

  • andrea dvořáková | 1. 4. 2009 14:16

    Já si udělám více zásmažky z tuku a mouky, uložím si ji do lednice a podle potřeby ji studenou dávám do polévek a nemám žádný problémy se žmolky.( a ušetřím čas)

  • kometka | 8. 2. 2008 14:55

    polívka je dobrá a hutná,jen ta zásmažka mi nadělala problémy.příště si na slanině osmažím cibulku a dám do polevky a zásmažku rozkvedlám s trochou vody a vložím zvlášt.takhle se mi udělaly velké hrudky a těžko jsem s tím bojovala.ale jinak dobrá polívčička

  • Jana Tomčíková | 18. 1. 2007 18:55

    Pokud vím, tak vodu z čočky a luštěnin všeobecně se doporučuje před vařením slít v případě, že luštěniny působí zažívací problémy(plynatost).

  • Marta Eichlerová | 18. 1. 2007 17:37

    lado, děláte velkou chybu, když vodu, ve které máte namočenou čočku vylejváte. Připravujete se tak o velmi cenné látky.Čočku před namáčením vyperu, zcedím a zaleji vodou, ve které ji i vařím.Není to můj výmysl, toto nám radí odborníci zdravé výživy.

  • Hana Eksteinová | 12. 3. 2006 14:58

    Polívečka výborná!!!

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:42

    Lenko,zkuste fígl anglických dam při těle(kuchařky z TV)-hladkou mouku rozmíchají v oleji na takovou kašičku a zahušťují tímto.Nedělají se žádné žmolky a když se vám zdá,že tam přece jsou,nic se nelekejte,ony se rozvaří...

  • Veronika M | 9. 2. 2006 10:34

    já už nedělám jiné zahuštění než mouku rozmíchanou (PEČLIVĚ) v mléce. Důležité je, aby se to pečlivě míchalo i když se to vlévá do pokrmu, aby to nedělalo cucky. Množství těžko říct, dělám to podle svého třídioptriového oka :-)

  • lenka fizikova | 27. 5. 2005 19:54

    muzete mi presne napsat jednotlivy postup pripravy te jisky,vzdycky se mi to nejak zdrcne a nevim si stim rady..jak dluho se asi ta čočka vari,aby byladobra..dekuji

  • Abies Alba | 19. 4. 2005 11:23

    Moc nám hutnala, dokonce můj batolecí syn zbaštil dva plné šufánky. Dělala jsem ji z čerstvého červeného zelí a neměla chybu. Navíc ta fialová barva se dětem moc líbila :-D

  • Petra | 4. 2. 2005 11:01

    Polévka je výborná, jen místo slaniny jsem dala klobásu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé zelí Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Kokosky II.

Kokosky II.

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbový guláš
Houbový guláš
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact