Vydatná čočková polévka ze zelené čočky z kokosového mléka a dochucená pórkem, limetou, petrželkou a koriandrem vás zasytí, tak akorát. Můžete jí servírovat samotnou nebo s pita chlebem.
Pórek očistěte, odkrojte konce, podélně ho rozkrojte a propláchněte, v rozeklané zelené části rádo ulpívá bláto, tak se ho touto cestou zbavte. Čistý pórek pokrájejte na půlkolečka. Ve větším kastrolu rozehřejte dvě lžíce olivového oleje a pórek dvě až tři minuty restujte. Přidejte najemno posekaný česnek a kari koření, opět asi minutu restujte, aby se koření rozvonělo.
Vsypte čočku, dobře promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte asi 20 minut, čočka by měla být měkká, ale ne rozvařená. Přilijte kokosové mléko, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a polévku už jen krátce prohřejte, nevařte. Porce na talíři ozdobte nasekanou petrželkou.