Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte.
2
Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud nevznikne soté. Přidejte kari, krátce promíchejte a vlijte trochu vývaru a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte čočku a duste asi 15 minut pod pokličkou.
3
Podle potřeby nařeďte vývarem a pár minut provařte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte v miskách, posypané kari a lístky koriandru.
4
Náš TIP: Pastu můžete nejprve zahřát na pánvi a spojit s trochou oleje nebo kokosového mléka, pak přidat k ostatním surovinám. Bude voňavější.
Přidáváme tam cca 10 min před koncem vaření 50 g sušených meruněk nasekanych na malé kousky,
takže to trochu podpoří sladkou chuť kokosového mléka a je to zajímavější.