• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka s batáty
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka s batáty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka s batáty
Čočková polévka s batáty
Čočková polévka s batáty
Čočková polévka s batáty
Čočková polévka s batáty
Čočková polévka s batáty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vydatná čočková polévka s bramborami, sladkými batáty a kadeřávkem vás zasytí a zahřeje i v sychravých zimních dnech. Můžete si ji dát jako součást oběda nebo klidně jako samostatný pokrm třeba k večeři.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks brambory typu B
    • 1
      ks batáty
    • 1
      ks kadeřávek nebo 1 vrchní list kapusty
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička červená paprika
    • 200
      g čočka
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      ks citronová šťáva
    • tymián k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli. Přidejte plátky česneku, římský kmín, papriku a na kostky nakrájené brambory a batát. Restujte ještě 2 minuty. Poté vsypte čočku a vlijte vývar. Zamíchejte, přiveďte k varu, snižte teplotu a pod poklicí vařte do změknutí čočky, asi 20 minut.
3
Asi 1 polévky odeberte, rozmixujte dohladka a vraťte do hrnce. Do horké polévky přidejte kadeřávek, už nevařte. Podle chuti osolte a opepřete, dochuťte citronovou šťávou a podávejte s bylinkami.

RADA: VIDEO, jak připravit brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Čočková, z červené čočky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Červená paprika Česnek Cibule Citronová šťáva Čočka Kadeřávek Pepř mletý Římský kmín Slunečnicový olej Sůl Tymián Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

91
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka ala Romana
Čočková polévka ala Romana
Čočková polévka s bůčkem
Čočková polévka s bůčkem
Čočková polévka s klobásou
Čočková polévka s klobásou
Čočková polévka s klobásou a zeleninou
Čočková polévka s klobásou a zeleninou
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka s batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact