Čočková polévka je jednou z nejběžnějších polévek, které se u nás tradičně servírují a i díky tomu existuje v řadě variant a obměn. Pokud si ji podle tradice dáte na Nový rok, budou se vás po zbytek roku držet peníze.
"Namáčecí vodu slijeme a dáme novou, ve které pak vaříme. Tím podstatně snížíme obsah purinů."
super,dělám jí ráda :-)
Doporučuji místo octa, kyselé zelí (ocet je + zelí)... nádherně chutná polévka a sytá... :-)
Je jednoduchá a skvělá, na nový rok určo bude znova.
Děkuji za jednoduchý recept. Polévka je skvělá, uvařená z mála a rejpálci ať si jí dělají třeba s kaviárem.
Děkuji za jednoduchý recept. Polévka je skvělá, uvařená z mála a rejpálci ať si jí dělají třeba s kaviárem.
...se zeleninou a bramborem dělám taky a je určitě lepší - ale je jiná ;-) ..., první fotky dělané mobilem prostě nebyly kvalitní, to uznávám... a aby jste byl spokojený, přidal jsem Vám do polévky alespoň trochu šunky ;-) ...
Tak to je blbost . Zrovna do čočkové si branbory neumím představit ani náhodou . Čočkovou mám ráda se zelím . =-O
TVl, jakej debil může dát recept na takovou sračku pre boha !
To vaříš ale jinou polívku, tahle je fakt prachobyčejná. Zdendo umíš číst?
Ta fotka je opravdu hrozná. My doma orestujeme zeleninu na oleji,přidáme čočku a brambor. Pak se to ponorným rozseká na krém.Ochutit česnekem a majoránkou. :-)
Brambory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polévka bez brambor není polévka
tuhletu polévku dělám často, čočku vůbec nenamáčím, vařím jí rovnou, je jednoduchá a chutná všem
Polévka byla výborná, máme rádi kyselou, tak si trochu octa dá pak každý do talíře.
no to mate prevdu sem se az lekla na obrazku hruza :'(
Otřesná fotografie, na takovéto zelenošedé bůhvíco člověk opravdu chuť nemá.. :o))
Mně ocet nechybí. Zato mně chybí majoránka, bez jejíž chuti a vůně si čočkovku nedovedu představit. Česneku víc a kousek uzeného nebo orestované slaninky taky není vůbec na škodu, když je po ruce :-) Jíšku nedělám, čočkovku podle mě netřeba zahušťovat.
ještě jsem přidala trochu majoránky ;-)
Místo vody jsem použil vývar z uzeného masa a dochutil octem.Foto přidávám :-)
nic moc
Doporučuji.. před koncem varu na cibulce nechat orestovat červenou a žlutou papriku a na ten základ dát ZELENÉ olivy! Pro milovníky oliv opravdu výborné
Doporučuji.. před koncem varu na cibulce nechat orestovat červenou a žlutou papriku a na ten základ dát ZELENÉ olivy! Pro milovníky oliv opravdu výborné
velice výborná dík za tip
ta horcice tomu dala riz,dik za typ je to spica.Tak dobrou polevku sem jeste nejedla. Zahustila sem vajickem,kyslou smetanou sem dojemnila az na taliri,zaroven to hezky polivku ozdobi..opradu grund.
Tak jsem si cetla komentare a rikam si horcici ? vejce ? do cockovky ? no to snad ani neee! Toz jsem to dneska vsechno vyzkousela a nikdy jsem snad nic lepsiho nejedla :) A byla jsem premluvena, at vam svuj postup poslu v receptu, najdete ho pod Cockova polevka z komentaru :)
Při vaření čočky, nebo čočkové polévky používám místo octu lák z okurek.
Ano, můžu říct že do čočkové polévky také přidávám vejce a je to báječné.
Polévka byla málo hustá, tak jsem do ní přidala ještě 2 syrové vejce na dohuštění.
Ja do polevky pridavam uzeninu (bacon) a pul konzervy rajcat.
Já octem neochucuji,přidávám jemně strouhanou mrkev a kousek celeru,majoránku a hlavně jíšku nedělám z oleje,ale z klasického másla.Má pak příjemnější chuť.
Původní recept je poněkud bez chuti. Trošku octa by opravdu nemělo chybět. Přidala jsem na základě vašich doporučení hořčici a výsledek mě překvapil - opravdu vynikající.
Místo jíšky, zahušťuji uvařenou čočku kysanou smetanou, je to jemnější a lehčí. Potom přidám osmahnutou cibulku s česnekem.
Já ještě přidávám na másle osmaženou nastrouhanou kořenovou zeleninu(mrkev,petržel,celer)
No tak ten ocot tam chýba aj mne. Tiež ju ochucujem octom.
my ji vzdycky delavali s octem ,mrkvi a c nockama a ta je opravdu moooc dobra
polévka nebyla příliš dobra:( nechutnala nám
Taky jsem ji dneska vařila, podle vašich doporučení jsem dala hořčici a pak i ocet, přidala ještě jednu malou klobásku a bylo to žůžo. Dávám 1!
Do čočkove se muže dat i ocet a ma to lepsi chut
Súhlasím, k šošovici sa hodí horčica. Napr. je výborný šošovicový šalát, kde sa varí šošovica s orestovanou zeleninou v kuracom vývare a zálievka sa robí z octu, kremžskej horčice, octu, olivového oleja a petržlenovej vňate.
no dopravdy, 2 lzice horcice udelaji uplne skvelo a pikantni chut. ja vim, ze to zni zvlastne ale je to moc dobry
do čočkové polévky přidávám majoránku. Ale horčici? To si nedovedu představit.
Vynikajici je pridat do cockove polevky par lzic horcice. Je to uplne super!!!
mam doma olivovy olej,mohu ho tam pouzit?
Děláme stejně a je vynikající občas nedám česnek
já osobně přidávám do jíšky nastrouhanou mrkev.Pak taky přidám na kostky nakrájený párek a nakonec ještě přidám rošlehané vejce a je to MŇAMKA!