Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme anglickou (nebo co máme doma) nakrájenou na kostičky, kečup.
2
Poté přidáme uvařenou čočku (předem přes noc namočenou). Necháme chvíli povařit osolíme. Pokud to máme moc řídké, přidáme hotovou světlou jíšku. Necháme 5 minut. Podávamé s vařeným vejcem...
Žiaľ, závistlivci a podobní hulváti ako degustátor to tu ničia.
degustátor degustátor
|7. 8. 2010 22:13
Jo tak tu si dejte až budete sterilizovat to pesto, to budou prdy jedna báseň! To vám vybyde aj na vokurky!
miruna p.
|16. 4. 2009 08:40
Tak muž jedl a dokonce vydával pochvalné zvuky. Děkuji za recept : )
miruna p.
|15. 4. 2009 12:03
Dobrá čočka, sice jsem neměla pórek, místo anglické musel stačit párek a jsem zvědavá co tomu řekne muž (zarytý odpůrce čočky a špenátu). Dávám za 1
Tereza J.
|25. 3. 2009 14:10
Janka, to tu tak občas chodí...niekto bledne závisťou...Aj Cuketový závin, ktorý tu chvíľu bol na 3.-5. mieste, dostal 5, aby stade zmizol . Niektorí sú chudobnejší duchom...
Tereza J.
|25. 3. 2009 14:05
Pani Jana, to tu tak chodí, niekomu sa znepáči, že je recept v top, a hodí známku tak, aby vypadol. Teraz, keď ste upozornili, som si všimla, že aj Cuketový závin sa kdesi podel:))) Každý sme nejaký...
Jana Tatková
|25. 3. 2009 08:54
Čočku jsem včera dělala a byla opravdu výborná, škoda, že jí někdo po dni v Top 10 dal 5 a ani sem nic nenapsal...
Jana H.
|3. 3. 2009 21:10
Myslela jsem si, že čočka nakyselo nemá konkurenci. Ale musím uznat, že má alespoň rovnocenného soupeře :-) Výborná.
Monika Stochlova
|27. 2. 2009 14:31
Dnes jsem dělala tento recept a musím chválit i manželovi chutnalo.Pochvaloval si změnu.Já jsem ani nezahušťovala,přišla mi výborná i tak.
veronika lavičková
|12. 1. 2009 12:19
Moc dobrá, určitě ji budu takto připravovat častěji.velmi rychlý a jednoduchý postup.Děkuji
Alexandra Daňková
|31. 12. 2008 09:00
výborná čočka
Eva Poláková
|29. 11. 2008 15:44
Výborné Simčo, brzy zopakuji!! :-)
Simona
|15. 3. 2008 16:45
Paní Jiřino.Čočku namočíte přes noc, poté uvaříte ,nemusíte vodu solit,vše si dochutíte až nakonec.Uvařenou čočku dáte do směsi.Doufám,že se Vám čočka povede
Jiřina
|11. 3. 2008 19:45
Paní Simono, upřesňuji si jenom postup přípravy. Čočku předem uvaříme a potom jíž uvařenou přimícháme do kečupové směsi. Čočku předem uvaříme jenom v osolené vodě. Anebo voda má být ještě nějak ochucena? Děkuji za vysvětlení
Adela O
|10. 3. 2008 16:28
vyborna
Simona
|17. 2. 2008 19:22
Jsem ráda,že Vám chutná.POZOR NA Sůl Víto.....:-)
Tereza J.
|14. 1. 2008 06:49
Vita, slané to bude podľa toho, koľko tej soli tam dáte VY , nikto iný. Ak to presolíte, nie je na vine recept.
Jana Kutačová
|13. 1. 2008 21:22
Vita: mě tenhle recept připadá velice dobrý a slaný nebude na 100% podle ingrediencí,asi jste to více osolila..Kečup,cibule a pórek to opravdu nepřesolí..,takže chyba bude asi jinde.o)))
Vita
|13. 1. 2008 16:40
No nic moc. Je to takové moc slané...
Světlana
|14. 11. 2007 20:21
Místo čočky jsem použila červené fazole, a slaniny jen pro vůni, dokořenila jsem kořením Adžika....hodně dobré i takto.
Anet
|10. 11. 2007 21:18
Nazdárek, musim se přidat ke komentářům. Byla fakt vynikající.Už jsem tady na týhle stránce vyzkoušela receptů dost a můj chlap mě díky nim považuje za skvělou kuchařku :o))A to mi je teprve 21 let, takže těch zkušeností moc neni. Každopádně recept parádní, určo zopakuju. Díky moc..... :o))
eli
|9. 11. 2007 18:19
Vynikajici! Vcera bylo k veceri a moc jsme si pochutnali. Nakonec jsem nemela dostatek cocky tak jsem jeste pridala konzervu hrasku. 3 strouzky cesneku a bez jisky. Famozni. Brzo zopakuju!
Kateřina Zápotocká
|7. 11. 2007 17:33
Super!:)
Jana Herzogová
|1. 11. 2007 09:18
Lepčí čočku jsem opravdu nejedla. Manžel si pochutnal opravdu labužnicky, vřele doporučuji :o)
Anonym
|2. 8. 2007 15:24
HNUS
Barbora Polakova
|27. 3. 2007 15:53
Vynikajuca, velmi nam chutila.Davam 1.
Karel Karel
|3. 3. 2007 01:17
...prostě přiměřeně (podle počtu strávníků a chuti),jinak to nemá chybu