• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka žravka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka žravka

autor: petersim2
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka žravka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      cibule 1-2 (může být i česnek 4 stroužky)
    • 1
      ks pórek
    • čočka
    • olivový olej
    • 200
      g anglická slanina (Uzené maso, párek)
    • kečup - jemný Rajský protlak
    • sůl
    • světlá jíška Hotová

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme anglickou (nebo co máme doma) nakrájenou na kostičky, kečup.
2
Poté přidáme uvařenou čočku (předem přes noc namočenou). Necháme chvíli povařit osolíme. Pokud to máme moc řídké, přidáme hotovou světlou jíšku. Necháme 5 minut. Podávamé s vařeným vejcem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 4. 2011 15:16

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 4. 4. 2011 11:20

    Hledala bych v luštěninách...

  • Zora Manasová | 8. 8. 2010 13:33

    Žiaľ, závistlivci a podobní hulváti ako degustátor to tu ničia.

  • degustátor degustátor | 7. 8. 2010 22:13

    Jo tak tu si dejte až budete sterilizovat to pesto, to budou prdy jedna báseň! To vám vybyde aj na vokurky!

  • miruna p. | 16. 4. 2009 08:40

    Tak muž jedl a dokonce vydával pochvalné zvuky. Děkuji za recept : )

  • miruna p. | 15. 4. 2009 12:03

    Dobrá čočka, sice jsem neměla pórek, místo anglické musel stačit párek a jsem zvědavá co tomu řekne muž (zarytý odpůrce čočky a špenátu). Dávám za 1

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 14:10

    Janka, to tu tak občas chodí...niekto bledne závisťou...Aj Cuketový závin, ktorý tu chvíľu bol na 3.-5. mieste, dostal 5, aby stade zmizol . Niektorí sú chudobnejší duchom...

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 14:05

    Pani Jana, to tu tak chodí, niekomu sa znepáči, že je recept v top, a hodí známku tak, aby vypadol. Teraz, keď ste upozornili, som si všimla, že aj Cuketový závin sa kdesi podel:))) Každý sme nejaký...

  • Jana Tatková | 25. 3. 2009 08:54

    Čočku jsem včera dělala a byla opravdu výborná, škoda, že jí někdo po dni v Top 10 dal 5 a ani sem nic nenapsal...

  • Jana H. | 3. 3. 2009 21:10

    Myslela jsem si, že čočka nakyselo nemá konkurenci. Ale musím uznat, že má alespoň rovnocenného soupeře :-) Výborná.

  • Monika Stochlova | 27. 2. 2009 14:31

    Dnes jsem dělala tento recept a musím chválit i manželovi chutnalo.Pochvaloval si změnu.Já jsem ani nezahušťovala,přišla mi výborná i tak.

  • veronika lavičková | 12. 1. 2009 12:19

    Moc dobrá, určitě ji budu takto připravovat častěji.velmi rychlý a jednoduchý postup.Děkuji

  • Alexandra Daňková | 31. 12. 2008 09:00

    výborná čočka

  • Eva Poláková | 29. 11. 2008 15:44

    Výborné Simčo, brzy zopakuji!! :-)

  • Simona | 15. 3. 2008 16:45

    Paní Jiřino.Čočku namočíte přes noc, poté uvaříte ,nemusíte vodu solit,vše si dochutíte až nakonec.Uvařenou čočku dáte do směsi.Doufám,že se Vám čočka povede

  • Jiřina | 11. 3. 2008 19:45

    Paní Simono, upřesňuji si jenom postup přípravy. Čočku předem uvaříme a potom jíž uvařenou přimícháme do kečupové směsi. Čočku předem uvaříme jenom v osolené vodě. Anebo voda má být ještě nějak ochucena? Děkuji za vysvětlení

  • Adela O | 10. 3. 2008 16:28

    vyborna

  • Simona | 17. 2. 2008 19:22

    Jsem ráda,že Vám chutná.POZOR NA Sůl Víto.....:-)

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 06:49

    Vita, slané to bude podľa toho, koľko tej soli tam dáte VY , nikto iný. Ak to presolíte, nie je na vine recept.

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2008 21:22

    Vita: mě tenhle recept připadá velice dobrý a slaný nebude na 100% podle ingrediencí,asi jste to více osolila..Kečup,cibule a pórek to opravdu nepřesolí..,takže chyba bude asi jinde.o)))

  • Vita | 13. 1. 2008 16:40

    No nic moc. Je to takové moc slané...

  • Světlana | 14. 11. 2007 20:21

    Místo čočky jsem použila červené fazole, a slaniny jen pro vůni, dokořenila jsem kořením Adžika....hodně dobré i takto.

  • Anet | 10. 11. 2007 21:18

    Nazdárek, musim se přidat ke komentářům. Byla fakt vynikající.Už jsem tady na týhle stránce vyzkoušela receptů dost a můj chlap mě díky nim považuje za skvělou kuchařku :o))A to mi je teprve 21 let, takže těch zkušeností moc neni. Každopádně recept parádní, určo zopakuju. Díky moc..... :o))

  • eli | 9. 11. 2007 18:19

    Vynikajici! Vcera bylo k veceri a moc jsme si pochutnali. Nakonec jsem nemela dostatek cocky tak jsem jeste pridala konzervu hrasku. 3 strouzky cesneku a bez jisky. Famozni. Brzo zopakuju!

  • Kateřina Zápotocká | 7. 11. 2007 17:33

    Super!:)

  • Jana Herzogová | 1. 11. 2007 09:18

    Lepčí čočku jsem opravdu nejedla. Manžel si pochutnal opravdu labužnicky, vřele doporučuji :o)

  • Anonym | 2. 8. 2007 15:24

    HNUS

  • Barbora Polakova | 27. 3. 2007 15:53

    Vynikajuca, velmi nam chutila.Davam 1.

  • Karel Karel | 3. 3. 2007 01:17

    ...prostě přiměřeně (podle počtu strávníků a chuti),jinak to nemá chybu

  • Simona Peterková | 1. 3. 2007 10:20

    Pro 4 lidi - 1/2kg čočky,kečupu dle chuti

  • jana | 28. 2. 2007 20:57

    Čočky kolik mám a kečupu dle chuti - řekla bych.

  • Iveta Bílková | 28. 2. 2007 15:05

    Kolik čočky a kolik kečupu? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Čočka Kečup - jemný Olivový olej Pórek Sůl Světlá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

292
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
165
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…
151
Smoothie bowl s avokádem, mangem a ananasem
Smoothie bowl s avokádem…
149
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
111
Omáčka Gribiche
Omáčka Gribiche

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Čočka s rýží
Čočka s rýží
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s vejcem a párkem
Čočka s vejcem a párkem
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
  • Recepty.cz
  • Čočka žravka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact