• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka upracovaného dělníka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka upracovaného dělníka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Čočku předem namočíme na cca 4 hodiny nebo i více. Potom slijeme starou vodu po namáčení a dáme do nové s bobkovými listy a rozmačkaným česnekem. Zatím nesolíme. Necháme povařit do měkka. Mezitím na pánvičce rozpustíme lžíci sádla a orestujeme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou. Až je cibule do zlatova a klobáska také trochu osmažená, tak přidáme uvařenou čočku. (Samozřejmě ji nejdříve přecedíme přes sítko a vyjmeme bobkový list). Promícháme s klobáskou a přidáme trochu soli a lžíci octa - přiměřeně. Ještě tak 5 minut necháme prohřát.
2
Podáváme s chlebem nebo rohlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milli1 | 15. 2. 2011 19:53

    Dnes jsem dělala čočku podle tohoto receptu a je opravdu skvělá. Dávám velikou 1!!!!!!!!! :-)

  • Zdena | 28. 12. 2010 20:43

    Čočka je výborná. Doporučuji.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:47

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:44

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Vítězslav Macháček | 12. 5. 2009 13:16

    Díky za pochvalu ! Na to že moc nevařím a že je to můj první recept zde , to je sqvělé ! :-)

  • Valentinka I. | 11. 5. 2009 11:08

    jednoduché, výborné...dávám za jedna .-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Čočka Ocet Ostravská klobása Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact