• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Čočka s uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg čočka
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 6
      ks pepř celý kuliček
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce červená paprika
    • sůl
    • 60
      g slanina
    • 300
      g uzené maso
    • 1
      hrnek vývar

Postup přípravy receptu

1
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě (nejméně 2 hodiny). Pak přidáme koření a uvaříme ji doměkka. Na jíšku na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, důkladně promícháme, chvíli osmahneme a přidáme papriku. Jíšku vmícháme do uvařené čočky a chvíli ji povaříme. Nakonec přidáme rozškvařenou slaninu a nakrájené opečené uzené maso, zředíme vývarem a dochutíme octem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s mletým masem a fenyklem

Čočka s mletým masem a fenyklem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pj | 31. 8. 2015 13:36

    pepř mletý - 6ks, to jako šest balení mletého pepře ? :'( "Pak ji uvaříme doměkka. Přidáme koření a uvaříme doměkka" - dvakrát ?

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 4. 2011 15:36

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 14:01

    ... a luštěniny ;-) :-)

  • fayy 1 | 21. 6. 2007 17:27

    Včera jsem poprvé v životě vařila čočku podle tohoto receptu a povedla se, tak moc děkuji za fajn recept. :-)

  • Denisa Mikulová | 11. 4. 2007 13:35

    čočka alebo po našom šošovica výborná, máte pochvalu...len môjmu synovi nechutila, ale jemu nechuti nič okrem palaciniek a cestovín s kakaom :-)

  • jitka | 23. 2. 2007 09:19

    nechci aby to pusobilo nejak divne - ale tu slaninu s tim nakrajenym uzenym masem mam vmichat do te cocky nebo to dat jako prilohu? ale videla bych to jako masovou prilohu:( díky za radu (slovo - nakonec pridame.. - me trochu mate:)

  • Ida Juřicová | 8. 1. 2007 18:21

    moc dobre:-) za 1

  • Karolina Kostkova | 27. 12. 2005 23:37

    Prosim o radu: (i) kolik soli na toto mnozstvi, a (ii) jak dlouho se cocka vari?

  • Adela Groholova | 19. 1. 2005 23:14

    Varila som to presne podla navodu a bolo to vynikajuce...mnam,mnam... :-)

  • lukas | 12. 12. 2004 01:57

    chutnalo to vyborne. dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Čočka
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Čočka Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř celý Slanina Sůl Uzené maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Afrika řezy

Afrika řezy

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

22
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
17
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
14
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
12
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Čočka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact