Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě (nejméně 2 hodiny). Pak přidáme koření a uvaříme ji doměkka. Na jíšku na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, důkladně promícháme, chvíli osmahneme a přidáme papriku. Jíšku vmícháme do uvařené čočky a chvíli ji povaříme. Nakonec přidáme rozškvařenou slaninu a nakrájené opečené uzené maso, zředíme vývarem a dochutíme octem a solí.
Včera jsem poprvé v životě vařila čočku podle tohoto receptu a povedla se, tak moc děkuji za fajn recept. :-)
Denisa Mikulová
|11. 4. 2007 13:35
čočka alebo po našom šošovica výborná, máte pochvalu...len môjmu synovi nechutila, ale jemu nechuti nič okrem palaciniek a cestovín s kakaom :-)
jitka
|23. 2. 2007 09:19
nechci aby to pusobilo nejak divne - ale tu slaninu s tim nakrajenym uzenym masem mam vmichat do te cocky nebo to dat jako prilohu? ale videla bych to jako masovou prilohu:( díky za radu (slovo - nakonec pridame.. - me trochu mate:)
Ida Juřicová
|8. 1. 2007 18:21
moc dobre:-) za 1
Karolina Kostkova
|27. 12. 2005 23:37
Prosim o radu: (i) kolik soli na toto mnozstvi, a (ii) jak dlouho se cocka vari?
Adela Groholova
|19. 1. 2005 23:14
Varila som to presne podla navodu a bolo to vynikajuce...mnam,mnam... :-)