Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku, chviličku restuju, dám asi 1 dcl ostrého kečupu, osolím, opepřím, je-li málo ostré přidám chillli a vmíchám uvařenou rýži.
2
Je to dobré samo o sobě, ale kdo musí maso, může si dát grilovací klobásku nebo normální opečenou klobásu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nikola Schwarzová
|15. 5. 2008 11:11
výborné, výborné, výborné... nechávám si ji od autorky receptu posílat přes půl republiky :)
Helena
|13. 5. 2008 22:52
Pro " já já " -vůbec to není strašné jídlo, dávno a mnohokrát vyzkoušeno. Tento recept je popsán v knize " Kde je zakopán pes " od Pavla Kohouta.Čočka se bez namáčení uvaří ( ne zcela do měkka jako na čočkovou kaši ), na talíř dáme díl čočky a díl uvařené rýže a vše se hustě posype osmaženou cibulkou. V tomto receptu je kečup navíc, ale proč ne.Velmi chutné.
Alena
|29. 4. 2008 16:23
spravila som s ryžou natural, cibule som dala 2 veľké a spolu s cibuľou popražila aj zeleninovú papriku pokrájanú na kúsky a bola to výborná večera, nielen chutná, ale aj plná bielkovín a vitamínu B..... skvelé
Renata
|26. 4. 2008 11:48
Podobný recepr jsem nedávno slyšela v televizi,ale nestihla jsem si hoi celý napsat.Takže vyzkouším.Prý se to dá jíst teplé i studené.
já já
|25. 4. 2008 21:56
To je dost strašné , alespoň z mého pohledu, ale proti chuti ....