Čočku uvaříme ve vodě s bobkovým listem doměkka. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso. Okořeníme kari kořením, osolíme a pražíme, až je maso měkké. Smícháme s uvařenou čočkou.
2
Na oleji opražíme plátky mandlí do světlehněda a buď smícháme s čočkou nebo jimi posypeme každou porci zvlášť. Tento recept jsem opsala z letáčku, který byl přiložen u olivového oleje. Kombinace se mi zdála tak zvláštní, že jsem ji hned vyzkoušela a moc nám chutnala.
Tenhle recept nepatří mezi chuťovky,Ale asi spíš "luštěniny".Děkuji.
Pavla Kalinová
|29. 3. 2008 07:59
Zkoušla jsem a ikdyz nemam cocku moc v oblibe tak po tomhhle jsme se olizovala az za usima. Neni to sypke ani suche. Priloha k tomu zadna anebo cleozrnne pecivo,davam za jedna
Zdena z JM
|29. 3. 2007 06:43
Hotový pokrm je po uvaření takový sypký,neřekla bych,že vyloženě suchý.Pokud se Vám to bude zdát suché,určitě nic nepokazíte,když do hotového pokrmu přidáte olivový olej.Ale opravdu to není potřeba.
Zuzka L.
|27. 3. 2007 20:01
A není to moc suché? Nebo bych měla dát více oleje pod maso? Nebo jakou by to mělo mít konzistenci?
Irena Klasová
|27. 3. 2007 14:40
Tak to udělám bez přílohy a se zeleninovým salátem. Děkuji paní Zdenko.
Gábina Houšková
|27. 3. 2007 13:37
Já bych to viděla taky bez přílohy, jen se zeleninkou.
Zdena z JM
|27. 3. 2007 12:59
My jsme to jedli bez přílohy jen se zeleninovým salátem.I tak to bylo dost syté.Pro větší jedlíky bych asi zkusila chleba.
Irena Klasová
|27. 3. 2007 12:55
Sice čočku moc nemusím, ale když je tak si ji dám, tohle zní zajímavě. A jaká k tomu se hodí příloha? Brambory? Já bych možná zkusila i rýži.