• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Napište svůj komentář k receptu

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g čočka (předem na tři hodiny namočená)
    • 500
      g krevety (nebo humří maso, lze i konzervované)
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru)
    • 50
      ml pálenka
    • 100
      ml bílé víno
    • 1200
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks bobkový list (na dochucení)
    • 4
      ks pórek (středně silné)
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • ocet
  • Na nočky
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a osmažte na něm
2
očištěnou a pokrájenou šalotku, česnek a polévkovou zeleninu. Vlijte pálenku a víno, odškrábněte přípečky, zalijte vývarem, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a poté mírně asi 20 minut povařte. Polévku pak protřete sítem nebo přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou.
3
Na nočky promíchejte uvedené přísady s 50 ml vody. Těsto zpracujte rukou, až takzvaně hází puchýře a nebude se lepit na mísu. Kousky těsta položte na prkénko a plochým nožem odkrajujte proužky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vybírejte děrovanou naběračkou, zchlaďte studenou vodou a okapané nechte stranou. Pórek osmažte na zbylém oleji v hrnci, vsypte čočku, zalijte vývarem a povařte doměkka. Vmíchejte máslo, dochuťte a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Rybí špíz s krevetami

Rybí špíz s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře)
Maso Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Dary moře Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Hladká mouka Kořenová zelenina Krevety Máslo Ocet Olivový olej Pálenka Pepř mletý Pórek Šalotka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

36
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
14
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
13
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Čočka s hruškami a uzeným
Čočka s hruškami a uzeným
Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočka s mletým masem a fenyklem
Čočka s mletým masem a fenyklem
Čočka s rýží
Čočka s rýží
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s uzenou makrelou a grepem
  • Recepty.cz
  • Čočka s krevetami, pórkem a nočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact