• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Napište svůj komentář k receptu

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g čočka (předem na tři hodiny namočená)
    • 500
      g krevety (nebo humří maso, lze i konzervované)
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru)
    • 50
      ml pálenka
    • 100
      ml bílé víno
    • 1200
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks bobkový list (na dochucení)
    • 4
      ks pórek (středně silné)
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • ocet
  • Na nočky
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a osmažte na něm
2
očištěnou a pokrájenou šalotku, česnek a polévkovou zeleninu. Vlijte pálenku a víno, odškrábněte přípečky, zalijte vývarem, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a poté mírně asi 20 minut povařte. Polévku pak protřete sítem nebo přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou.
3
Na nočky promíchejte uvedené přísady s 50 ml vody. Těsto zpracujte rukou, až takzvaně hází puchýře a nebude se lepit na mísu. Kousky těsta položte na prkénko a plochým nožem odkrajujte proužky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vybírejte děrovanou naběračkou, zchlaďte studenou vodou a okapané nechte stranou. Pórek osmažte na zbylém oleji v hrnci, vsypte čočku, zalijte vývarem a povařte doměkka. Vmíchejte máslo, dochuťte a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Rybí špíz s krevetami

Rybí špíz s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře)
Maso Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Dary moře Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Hladká mouka Kořenová zelenina Krevety Máslo Ocet Olivový olej Pálenka Pepř mletý Pórek Šalotka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

119
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
105
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
85
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
35
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s…
22
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Čočka s hruškami a uzeným
Čočka s hruškami a uzeným
Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočka s mletým masem a fenyklem
Čočka s mletým masem a fenyklem
Čočka s rýží
Čočka s rýží
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s uzenou makrelou a grepem
  • Recepty.cz
  • Čočka s krevetami, pórkem a nočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact