Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev vyndáme dříve). V kastrolu na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, česnek, vychladlou a na kolečka pokrájenou mrkev. Přisypeme čočku, osolíme a opepříme dle chuti.
2
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme dokřupava, trochu osolíme, přidáme k čočce společně s drobně pokrájenými zelenými nebo černými olivami, zamícháme a podáváme ozdobené petrželkou.
3
Podáváme jako hlavní bezmasý chod, buď samotné nebo s bílým pečivem. Chutná i vychladlé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
doneli
|5. 2. 2016 14:28
bylo to skvele, pestre, syte :-)) :-*
Věra Vláčilová
|1. 1. 2016 14:31
Vyzkoušeno dnes, bylo to velké překvapení a recept ráda zopakuji. Manželovi jsem do čočky přimíchala uzené koleno ze včerejšího ovaru a to bylo také výborné. :-) Děkuji.
špek šTěpán
|20. 3. 2015 20:29
Tomu nerozumím??špek není blaf ale delikatesní záležitost!!A taky nerozumím tomu,jak múže být jídlo nedichucené když tam je česnek a rozmarýn a tymián??