Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín. Na cibuli vložíme nadrobno nakrájená rajčata, cuketu, papriku, feferonky a mrkev, jemně je posolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom přidáme bujón a rajský protlak, jakmile nám konzistence zhoustne zalijeme vodou dle potřeby a přidáme naloženou čočku nebo fazole. Okořeníme a necháme ještě společně pár minut povařit.
2
Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem - bagetou anebo s hovězím masem.
Ahoj, třikrát mňam, takhle dobrou čočku jsem ještě nejedla!!!
Jen místo konzervy jsem přidala čočku čerstvě uvařenou. Bagetku jsem opekla nasucho na pánvi a potřela olivovým olejem s česnekem a kořením Virginia. Je to tak fantasticky ostré, že si člověk ani nevšimne, že nemá na maso. ;-)
Anonym
|3. 4. 2008 09:41
Tento recept také dělávám, naučila jsem se ho v jižním španělsku. Je vynikající a bohatě stačí bez masa.