• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Čočka na kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Čočka na kyselo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 401
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
7fotografií
Nahrát fotku
 

Čočka je prostě a jednoduše novoroční klasika. Jídlo plné přírodních bílkovin je hotové během chvilky a stojí doslova pár korun. Můžete ji doplnit kouskem uzeného a sázeným vejcem, i samotná je ale výtečná.

Čočka na kyselo

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 500
      g čočka

Postup přípravy čočky na kyselo

1
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme. Čočku na kyselo podáváme s okurkou a se sázeným vejcem nebo s vejcem vařeným natvrdo.

RADA: Jak to udělat, aby vajíčka při vaření nepraskla

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo s vejcem

Čočka na kyselo s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 1. 12. 2019 11:02

    Čočku, tu my doma můžeme

  • Milan78 | 1. 9. 2019 08:11

    Každý má svuj recept. A jak tady někdo psal, že namáčení luštěnin je mýtus, tak to není úplně pravda, má to svuj důvod. https://stepankacapova.cz/jak-spravne-namacet-lusteniny/

  • Janaso | 11. 4. 2018 19:55

    Dobré.

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 11:41

    Osvědčená klasika na které se nedá snad nic zkazit... :-D

  • Žaneta | 22. 2. 2017 11:30

    Recept jednoduchý a hlavně velice uspěla!!Děkuji! :) Výborné!!!

  • gaba | 8. 12. 2016 12:15

    dala by se cocka zahustit vejcem misto mouky

  • vitka | 13. 8. 2016 10:48

    Nadstavím.Přidám vodu a přidělám zásmažku.Příspěvek je starý,ale třeba vám nikdo neporadil.A cukr do čočky rozhodně nepřidávejte - jak tu někdo radil :-) .

  • Marie22 | 15. 6. 2016 10:42

    :-)

  • Gabi | 15. 3. 2016 16:04

    Ano česnek a pepř to je tam důležité :-[

  • Martina | 8. 3. 2016 20:02

    Co je to jako za čočku na kyselo ,když neobsahuje česnek a pepř....????Vždyť je to bez chuti a vůně :-P

  • Eva | 1. 1. 2016 14:56

    Super nápad, díky!

  • polmari | 5. 10. 2015 13:43

    Konečně můžu říct, že umím čočku ... díky moc ...mňam, mňam

  • Petra | 1. 9. 2015 10:31

    Ano, ano take davam tymian, je to delikatesa, ted mam čerstvy a je to luxusni :-)

  • Anina | 20. 6. 2015 08:38

    Dělám čočku a červeným zelím,je výborná,kdo má rád zelí...dělá se zelí klasickým způsobem a čočka též, přidá se uzený a zamíchá dohromady,pak už jen podle chuti osolit,či okořenit jak kdo má rád a jí a jí se až do prasknutí mňam,dnes jí dělám...dobrou chuť...

  • Standa | 3. 12. 2014 11:04

    Nejlépe do dobře prohnojeného záhonu ty trdlo

  • Franc | 29. 11. 2014 11:08

    Já bych je šoupl do záhonu :-)

  • Tereza | 18. 9. 2014 14:13

    já kdyř překyselím tak přidávám více cukru..trochu ten ocet ubije..:)

  • hana | 3. 9. 2014 13:07

    Já ji nemáčím dám hned vařit a je to v pohodě a rychle. :-)

  • jolan | 31. 8. 2014 12:12

    Doporučuji ochutit tymiánem... má to úplně jiný rozměr.

  • Martina | 26. 8. 2014 12:19

    co delat dyz cocku trochu prekyselite?

  • vašek | 23. 8. 2014 14:01

    Už ti rostou ROHY ?

  • parek | 18. 7. 2014 19:59

    Normálně - nastrouhám bramboru a přidám do jídla. Zahustí to líp než moučná jíška. 8-)

  • franta | 5. 4. 2014 11:45

    zeleným nahoru :-|

  • Daniel | 25. 3. 2014 21:43

    ja tu čočku nechávám namočenou 2 hodky a s klidem to staci

  • Eliška | 18. 3. 2014 20:04

    jak dlouho je nutné aby ta čočka byla namočená musí bejt celou noc nebo stačí méně? díky :-)

  • Petr | 14. 3. 2014 15:04

    Moc dobrej napad ;-)

  • Sarka137 | 25. 2. 2014 17:42

    chuté, ale jak se sází vejce :-D

  • Jan | 12. 2. 2014 10:44

    aj dobra rada pro chlapa dekuji

  • Jaca | 5. 2. 2014 10:29

    Čočku mám moc ráda. Vařím ji ve vodě s bob´kovým listem, novým kořením a celým pepřem. K okyselení používám ocet balsamiko, má to takovou jinou šmrncovnější chuť :-))

  • Radim | 11. 1. 2014 15:11

    Bacha na to. Já jsem posledně vařil čočku namočenou 24 hodin asi hodinu podle receptu. A byla neskutečně rozvařená a připálená, i když jsem to pořád míchal. 20 minut by bývalo úplně stačilo. Takže doporučuju během vaření zkoušet, jak je vařená.

  • Jana | 3. 12. 2013 19:48

    lehká a výborná... ;-)

  • Alena | 3. 11. 2013 13:15

    Opravdu výborná. ;-)

  • momik
    momik | 12. 10. 2013 11:36

    to je opravdu zdravé, ta vegeta :D

  • Jirka | 9. 10. 2013 10:04

    Potíže nedělá když slijeme vodu ve které jsme čočku namáčeli a vaříme v nové vodé.

  • Margarita | 8. 10. 2013 11:42

    díky za takové jednoduché recepty :-) pro ty hospodyňky co teprve začínají ;-) ;-)

  • Mira | 28. 8. 2013 20:45

    To je teda návod jak dělo :-D i čas je někdy dobrý uvádět, alespoň cca..

  • Bara28K
    Bara28K | 4. 5. 2013 16:47

    Naprostá klasika, nenadchne - neurazí. Recept je dobrý, tradiční.

  • monulle | 3. 5. 2013 11:39

    tak ja prvne varila cočko CERVENOU a musim jen pochvalit, nemusi se predem namacet, cocku jsem proplachla ve vode, na sadle ji osmazila chvilinku,po te pridala vodu tak aby byla lehce ponorena,dala lzicku-2 lzicky soli promichala,prilozila poklickou, vodu prilevala kdyz se vyparila tak dlouho dokud nezmekla,coz bylo opravdu za chvilku, varim 37 minut a uz mam vse hotovo,jen cekam az se dovari ve vode vajicka. az zmekla tak jsem do ni pridala na sadle osmazenou jednu cibuli na jemno nakrajenou ,kterou jsem jeste pred zmichanim s cockou zasypala moukou, pak jsem pridala jeste do takto zahustene cocky lzicku octu a strouzek cesneku a je to mnamka :-). spekacek dosmazeny a ted jen ty vajicka a je to :-)) rychlovka za par korun ;-) a cervena cocky by nemela delat zadne zazivaci a podobne potize :-) tak uvidime :-D :-D

  • mnam | 3. 3. 2013 10:05

    Jak víte, že určite nepatří? Každý přece dělá jinak

  • otas | 2. 3. 2013 12:31

    pridejte cesnek nema chybu :-

  • HelenaPa | 1. 3. 2013 08:58

    Přesně takovou dělám a mám moc ráda. Cukr tam určitě nepatří. Dávám 1.

  • Boban | 21. 2. 2013 21:49

    http://www.youtube.com/watch?v=milDiMdDZXE ;-)

  • Kamila | 14. 2. 2013 07:53

    Já čočku nikdy dopředu nenamáčím, je to jen mýtus, že je to potřeba. :-) Vařím ji rovnou tak, jak je, a za 30-40 minut je uvařená a výborná. <:-)

  • eliska | 9. 1. 2013 16:33

    Nema tam byt nahodou i CUKR ? ! :)

  • Sylvuš | 5. 1. 2013 23:07

    Řekne mi prosím někdo kolik té vody na čočku? Abych nedala málo ani moc? Děkuji pěkně. :-\

  • syslicek
    syslicek | 2. 1. 2013 13:56

    velice výborná, nejlepší, jakou jsem zatím dělala :)

  • Ota | 1. 1. 2013 10:19

    Neříkám že nemám rád česnek ale všude ho nemusím třeba je otřesné česnek někdo dává do segedinského guláše nic otřesnějšího jsem nejedl to je jako kdyby jste dali česnek do kyselého zelí nechutné ! A ten co miluje česnek ve všem tak ať si ty receptury nechá pro sebe a čočka na kyselo a česnek a tymián to je krkáčka na den a půl jsou to recepty, Pejsek a Kočička jak pekli dort.

  • Jarda | 7. 12. 2012 08:25

    Smetana,fakt dobrej nápad!!!!!!! :-)

  • Iveta | 4. 12. 2012 09:02

    Já přidávám i trošku smetany :-) čočka je kyselá, ale i jemná :-)

  • klára | 4. 9. 2012 17:44

    Tak šup sem s receptem

  • PUCIN 33 | 24. 8. 2012 12:31

    COCKA NA KYSELO BEZ CESNEKU A TYMIANU ?

  • ziv | 22. 7. 2012 15:53

    zesral sem se po ni jako prase :-$

  • ODY
    ODY | 15. 7. 2012 21:17

    Super

  • David | 10. 5. 2012 09:28

    S volským okem a párečkem vynikajicí!!! :-P

  • Martin | 23. 4. 2012 17:17

    Jestli to ještě nikoho nenapadlo, tak hodně zajímavé je tam dát ocet balsamico místo klasického. :-)

  • Habka | 1. 1. 2012 18:47

    Dali jsme si čočku s uzeným a salátem s kysaného zelí. Byla to dobrota.

  • Janicze | 1. 1. 2012 15:36

    pridali jsme jeste uzene a byla to spica! :-\

  • Janicze | 1. 1. 2012 15:05

    jak na nový rok tak po celý rok, čočce zdar :)

  • Paul | 14. 12. 2011 13:10

    ...všechno , jako guláše,omáčky čočku a polévky , vlastně vše (nikde nedávám mouku ),zahušťuji instantní bramborovou kaší sušenou ,kupovanou v Lidlu ,,KARTOFFELPÜRE "

  • hana | 12. 10. 2011 11:19

    čočku rychle uvaříte v tlakovém hrnci - cca 20min

  • wow | 10. 5. 2011 12:38

    To si pěkný prase, ten smrad co se z toho line je nelidský :'(

  • nnln | 2. 5. 2011 13:39

    výborný oběd! přidávám fotku. děláme s párkem a někdy i bez něj. někdy i bez cibule a bez chleba, jen s okurkou a stejně je to pořád dobré:) dnes poprvé jedl i malý syn a nějak mu to porce nestačila:)

  • nnln | 2. 5. 2011 13:36

    já čočku vařím klidně i 2 hodiny. ale hodina určitě stačí. jen musí být už předem namočená.

  • Voodoo | 18. 4. 2011 12:51

    Klasika, která potěší - díky za tip na předzkouškové odpoledne:) 8-) Velmi dobré!

  • duskali | 13. 4. 2011 14:19

    JÁ ČOČKU VAŘÍM VE SLADKOKYSELÉM LÁKU Z NALOŽENÝCH OKUREK . ČOČKA MÁ LEPŠÍ CHUT A NEMUSÍM JÍ TOLIK DOCHUCOVAT. :-))

  • Miles | 31. 3. 2011 11:04

    JAK DLOUHO SE TA ČOČKA VAŘÍ ????? MÁM MOC RÁD RADY JAKO DO MĚKKA ALE JAK ?????

  • nikita | 28. 3. 2011 18:39

    Poprve cocku a povedla se dik :-[

  • pavlik | 24. 3. 2011 20:04

    mensi uprava pridam cukr sladko kysela je dobra mne chutna a zahustuju jiskou zmasla a hladke mouky

  • Pavlík | 11. 3. 2011 13:23

    tak sem to prubla s menšími úpravami a myslím že dobrý ( zatím sem to jedla jen já :-D ) .

  • fijona88 | 7. 3. 2011 16:05

    Dávám tam více octa máme to radši kyselejší:-DD

  • Tribal | 3. 2. 2011 14:48

    ..místo mouky brambora a přidat tak tři kuličky novéno koření,česnek,majoránku a do vody v které se vaří čočka,dávám půl kostky bujónu-ňami ;-)

  • Uživatel (#71126) | 11. 12. 2010 20:27

    Funguje skvěle. :-) Octa dávám cca 2 lžíce.

  • BARUNA | 8. 12. 2010 15:31

    ????

  • BARUNA | 8. 12. 2010 15:31

    JAKO TU BRAMBORU MISTO MOUKY TO ME ZAJIMÄ TEDA:)) :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 18:36

    1*-česnek mi tu vůbec nechybí :-)

  • Venca Venca | 20. 1. 2009 12:49

    Klasicky recept, jenom mi tam chybi cesnek.

  • aneta n | 18. 12. 2008 12:20

    kolik tam tak lejete té vody?

  • Vera Filipcukova | 29. 9. 2008 12:28

    Takhle delam cocku taky jen... Ocet pridavam az na taliri, po pridavani octa se rozpada vitamin B. Zahustim strouhanou syrovou bramborou a pridam trochu cesneku a majoranku. mnam mnam

  • Martina | 3. 6. 2008 08:22

    ještě není špatné nakonec přidat zakysanou smetanu...

  • jana gross | 10. 3. 2008 11:26

    anonyme byl jsi nekdy ve zdrave vyzive? Ona zdrava vegeta existuje. Mozna pani erika myslela tu! Tak si rypej jinde....

  • Anonym | 6. 2. 2008 18:03

    Prej preferuje zdravou vyzivu a cpe tam vegetu...

  • Erika Williams | 6. 2. 2008 00:10

    U nás vyznáváme zdravé vaření, žádná jíška, žádná na oleji smažená cibule. Nakrájím spoustu cibule na plátky, zhruba takové množství, kolik je čočky. Orestuji na trošce másla v troubě. Dám do hrnce a přidám čočku, ničím nezahušťuji, není potřeba. Dále je postup stejný - vegeta, pepř, cukr, ocet. Místo octa se dá použít nálev z kyselé zeleniny, klidně i z kousky té zeleniny, a spousta dalších variant...

  • Jarka O. | 29. 1. 2008 14:07

    Ve třetí větě postupu je popsaná:-)

  • Tomix | 29. 1. 2008 11:21

    A jak se dělá jíška na čočku?

  • Anonym | 21. 1. 2008 18:01

    Strouzek cesneku by tam nemel chybet!!!!!

  • Anonym | 3. 1. 2008 18:08

    Čočku vařím v nálevu z okurek s vodou v poměru 1:1 a s mrkví. Česnek a pepř samozřejmost...

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:20

    No, já teda do čočky ani mouku, ani ocet, ani smaženou cibulku nedávám (a masox nebo podobné hnusy ani náhodou). Zato ji vařím s cibulí, česnekem, kouskem celeru, kouskem petržele (po uvaření vyhodím.) A když je hotová, vchrstnu do ní trochu mléka a přidám sušenou nať (celer, petržel, libeček) a nechám ještě tak 2 minutky dojít.

  • Jitka | 16. 12. 2007 16:43

    500 g čočky do většího hrnce a do 3/4 zalít vodou. Namočená musí být minimálně dvě hodiny. Vaří se do měka.

  • Anonym | 14. 12. 2007 16:28

    Nevim kolik vody,jak dlouho to botna a jak dlouho se vaří čočka?

  • lenka žilková | 12. 12. 2007 10:18

    Moc dobrá.Přidala jsem bobkový list a nové koření a česnek.Měli jsme s vejcem na tvrdo-klasika.Není nad jednoduchý jídla.

  • Jarka Mastilová | 10. 12. 2007 11:35

    Dnes máme na oběd se slaninou a osmaženou cibulkou.S chlebem.vejcem a okurkou to nemá chybu.Nemusí být stále jen maso,no né.A je to za jedna.

  • Myš | 9. 12. 2007 15:40

    Dělali jsme dneska k pozdnímu obědu - MŇAM ! Silvo - s tím masoxem to byl dobrý nápad. Taky jsem přidala lžíci cukru. Jelikož jsem v polovinně vaření zjistila, že nemám normální ocet, použila jsem kombinaci črveného vinného octa a octa BALSAMICO - chutná to výborně.

  • Silva | 29. 9. 2007 16:00

    no já tam ještě dávám masox, aby to mělo pořádnou chuť pro nás masožravce :-)

  • Silva | 29. 9. 2007 16:00

    no já tam ještě dávám masox, aby to mělo pořádnou chuť pro nás masožravce :-)

  • Anonym | 5. 7. 2007 11:50

    toto je náš Lada ale sapotatil že

  • Anonym | 5. 7. 2007 11:48

    dveře

  • Anonym | 5. 7. 2007 11:46

    hcfbgfbgfbvfbgbgfgfv rvfg ggfgfvfgvfbfbfbfbfbfbfějvhvbvbgbgfágsou

  • Anonym | 5. 7. 2007 11:37

    hrách

  • Dana Nová | 20. 2. 2007 15:56

    čensnek musí bejt a taky trochu pepře vegety a hlavně opečená klobáska tomu dodá to kouzlo

  • Jitka | 28. 1. 2007 19:01

    Já dělám čočku též s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Cibulku opražím na sucho na teflonce a nezahušťuju už jíškou (tedy pro sebe, manželovi tam hodím hotovou jíšku). Zkusila jsem cibulku rozmačkat v hmoždíři a bylo to fakt znát, doporučuju.Jelikož já nezahušťuju a manžel to vyžaduje, usnadňuje mi to i ochucování octem, jelikož já raděj kyselejší a míň slanou a muž naopak.

  • Jana Kutačová | 28. 9. 2006 22:15

    Připadalo by mi toto jídlo bez česneku a pepře takové plané,ale je fakt,že každý máme jinou chuť.Já dávám i česnek i pepř a navíc přidávám okurky nakrájené nadrobno a dochucuji pouze vodou z okurek.Znám to takhle od tchýně a moc mi to chutná-a nejen mě..:o))

  • Jana Tomčíková | 28. 9. 2006 18:18

    Taky slaninu nedávám, ale ani ten česnek by miv čočce na kyselo nechutnal,obejdeme se i bez pepře.

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2006 13:36

    Prepáčte ,ale nie je nutné pridávať slaninu, záleží od chuti. Presne podľa tohto receptu varí u nás šošovicový prívarok už niekoľko generácií.Len ten bobkový list tam pridávame, to áno.

  • manny79 | 28. 9. 2006 12:07

    Je to dobry jen je nutne opravdu pridat slaninu,cesnek,bobkovy list a trochu pepre.

  • Paja | 23. 8. 2006 10:50

    Tip: Cibulku po usmazeni rozmelnim v hmozdiri a vyslednou kasicku vmycham do cocky. Osmazena cibulka uvolni silne aroma a jidlo dostane zcela novy raz. Pozor: octu minimum, aby se jeho chut nebila s cibulkou.

  • Anonym | 5. 8. 2006 04:44

    Dávám nejen bobkový list, ale i nové koření. A na závěr sypu osmaženou kořenovou zeleninou. Na hrubém struhadle nastrouhám mrkev, petržel a celer a na téměř suché teflonové pánvičce opražím do růžova. Dávám na čočku až na talíři.

  • Couly1 | 3. 8. 2006 19:15

    My sme dnes večer skúsili tento recept, dopadlo to úúúúúžasne... lepšiu šošovicu sme ešte nejedli :-)) Pripravili sme to s tou odporúčanou slaninkou a cibuľkou. Fantastickééé!!!!!!!!!!

  • Jana | 3. 8. 2006 14:16

    Dělám máslovou jíšku,mám pocit,že olej je z hotového jídla cítit.Ale každému podle jeho chuti.Bobkový list přidávám také,majoránku jen do čočkové polévky.Udělám jíšku,do ní naleju čočku i svodou,tak jak se povařila,a doředím na požadovanou hustotu.Je lepší ředit vodou ještě trochu víc,protože při povaření se část vody odpaří a pokrm by příliš zhoustl.Osmaženou cibulkou polévám až hotové jídlo na talíři,ale jak říkám,každému co má rád.S osmaženou klobásou,opečeným párkem,kouskem uzeného,nebo sázeným vejcem je to velmi dobré.

  • Renča | 3. 8. 2006 13:03

    přidávám bobkový list....pak je to teprve ono!! (samozřejmě dělám na slanině, s česnekem a může být i bujón)

  • Michal | 24. 6. 2006 20:03

    přidal bych česnek a majoránku :-)))

  • Milan | 24. 5. 2006 09:46

    Tento recept mám rád, vysjúšam ho so slaninou.

  • Johny | 15. 5. 2006 21:40

    Právě jsem dojedl, vynikající! Akorát jsem také dal místo oleje slaninu

  • Marta | 18. 4. 2006 16:48

    Cocka byla supr. Podle rad jsem misto oleje dala slaninu a bylo to fakt vyborny. Mnamka. :-)

  • Mirka | 2. 4. 2006 19:00

    Byla vynikající! Dala jsem čočku vařit s kostkou bujonu, celou cibulí, paličkou česneku a nakrájenou klobáskou, potom jsem místo oleje dala slaninku, moc dobré!

  • Eva Emeguga | 27. 9. 2005 19:43

    Zkuste místo oleje na drobné kostičky nakrájenou slaninku nebo špek.

  • Marcela | 11. 8. 2005 05:32

    Byla super, jeste jsem pridala cesnek , aby to melo riz.Diky

  • Karelec Pejskle | 10. 7. 2005 19:47

    Ahoj! Moje čočka dopadla podle tohoto receptu dobře. Partnerka pochválila. Akorát podruhé jí teď zrovna dělám a místo cibule jsem tam dal kuřecí salám a on z toho hrnce vyskákal ven a ještě ten tuk postříkal celou kuchyni :(!

  • Lea | 4. 7. 2005 12:42

    Dik za recept, cocka byla prekvapive uzasna!Partner pochvalil! ;-)

  • Petr Kazik | 21. 6. 2005 13:51

    Kdyz si prectete ty komentare od shora dolu, zjistite jak jsou nekteri kuchtici netrpelivi a nervozni a az urazeni, ze recept na obycejnou cocku neni popsan takhle: 4280 kusu cocky vlozime na dno nadoby. Pridame 1650 ml H2O 18 stupnu Celsia a ponechame v klidu pri pokojove teplote ( prominte 22C ). nasleduje graf kde je znazornena umera mezi dobou bobtnani cocky a naslednou dobou vareni. Dalo by se zjednodusene rici, ze jde o vzorecek (60/pocet hodin bobtnani)+15= minut vareni. (15 je doba nez se vse zacne varit ). Do vody pridame k cocce jeste 16g/4000ks cocky NaCl...Pokud by nekdo rad tyhle recepty, at zajde radeji do restaurace a vezme si s sebou knihu a mikronuklearni medicine a stepeni atomu. Kdyz sem nekdo prida recept, nemuzeme se na nej zlobit ze nas nevede za rucicku, a ze se to nepovede hned na poprve, recept je zaklad a pak si to musime parkrat vyzkouset nez se to povede na tech nasich plotnach a v tech nasich hrncich a jestli nekdo nesnasi vareni, neni to nase chyba.

  • valda | 21. 6. 2005 12:24

    to Sonya - myslim ze se tu snad nenajde nikdo kdo by meril ocet na sklenky, takovy clovek do kuchyne nepatri a po dvou trech sklenkach octa to pozna sam ;-) jinak je to naprosto noormalni ze se udava 'pridej ocet', protoze zvlaste ocet je vec ktera se musi pridavat velmi opatrne a hlavne co chvili zkouset

  • renča | 21. 4. 2005 13:33

    velice výborný recept-doporučuji

  • Muf | 19. 2. 2005 18:33

    Lamy, kde je česnek?????

  • Jana Burešová | 11. 2. 2005 10:52

    K dotazum, kolik presne vody...Ja to delam tak, ze cibulovou jisku dam primo do cocky a zcezenou vodou to doreduji az pak. V tom celkovem mnozstvi se to lepe odhadne a snadno se doredi na pozadovanou konzistenci.Jinak 3 lzice octa na 500g cocky je spis mene, dala bych alespon 4, ale zalezi na chuti.Jedna cibule na 500g cocky je take spis malo. Tim spis, ze je dobre, pred zaprasenim moukou si trochu osmahnute cibule dat stranou na ozdobeni hotove cocky navrch.Jeste krome soli a octa dochucuji troskou pepre, cukr nedavam vubec - je to cocka na kyselo, ne na sladkokyselo. :-)

  • mandarinka | 2. 11. 2004 00:31

    Dobry den, pisete, ze jisku mame zalit vodou scezenou z cocky. Kolik vody to ma presne byt? Ma to byt polivka? Dekuji za odpoved!

  • Kuchařka on-line | 18. 10. 2004 16:21

    Na každém obalu předvařené čočky je napsaný postup jak ji připravit, postupuje se tedy podle tohoto návodu, pak se zahustí a dochutí.

  • knapino | 18. 10. 2004 16:18

    no jak je to s tou cockou predvarenou? :) snad stejne, mam hlad a nemuzu tady cekat na radu, du do toho :)

  • Magda Nováková | 21. 9. 2004 12:14

    A jak na to s čočkou předvařenou?

  • Mar | 20. 9. 2004 14:21

    Dneska jsem chtěla překvapit rodiče obědem.A tak jsem vyzkoušela Váš recept,jelikož nejsme žádní velcí jedlíci,zvážila jsem si jen 250g čočky,což znamená podle Vás dvě porce!Mám ale plný hrnec čočky,asi ji budeme jíst ještě zítra,pozítří,..ale nevadí,je moc dobrá!

  • David | 7. 9. 2004 18:04

    Dneska jsem si čočku podle receptu udělal a předčilo to moje veškerá očekávání - fakt jsem si pochutnal. Oproti receptu jsem dal víc cibule a míň octa a bylo to -skromně řečeno- perfetní :-)

  • Miška | 2. 9. 2004 12:46

    Já čočku ochucuji takto: 1 lžíce octu, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli. Ochutnám, a když se mi to nezdá, tak přidám opět vše ve stejném poměru. Takto ochucuju i fazolačku a všechny zeleninové saláty (rajčatový, okurkový, míchaný, ...) Přidat bobkový list a nové koření do luštěnin je pro mne samozřejmost. Dobrou chuť a hodně zdaru.

  • Otesánek | 30. 8. 2004 19:41

    Malá vylepšení: - čočka se může vařit s lístkem vavřínu (bobkový list) a několika kuličkami nového koření - můžete zkusit přidat nakonec do čočky zakysanou smetanu

  • Sonya | 20. 7. 2004 20:06

    No, pro zacatecniky je dobre uvadet alespon priblizne mnozstvi, myslim. Ja uz nejsem zacatecnik, ale vim, ze nektere recepty, zvlaste u zacatecniku, se mohou premenit v jine jidlo, nez bylo mysleno. Nekdo by ten ocet treba mohl merit na sklenicky, a ne na lzice! Ne kazdy se vloudil asi mamince do kuchyne a ochutnal ocet z lahve, tak aby vedel, jaky je rozdil mezi octovou vodou a octem. V mnohych receptech nejsou podrobnosti, ktere mohou z pokrmu udelat chutne zazraky.

  • kissi | 22. 6. 2004 20:42

    ja teda nevim, ale když něco vařím, tak to dokořeňuji podle chuti, případně dám ochutnat partnerovi...nejde přece říct, kolik tam máš dát octa..každý má jinou chuť

  • Pešek | 11. 6. 2004 13:18

    Evo, až budeš vařit tu čočku častěji přijdeš na to, popř, když dáš hodně octa můžeš přidat cukr, jo a ta cibulová jíška je pro to aby se touto ovoněnou jíškou čočka pěkně zahustila je to moc dobrý ale chce to trochu cviku...a trochu ösmažené cibulky se může dát nakonec aby to pěkně vonělo

  • Kuchařka on-line | 11. 6. 2004 12:52

    Dobře, tak 3 lžíce, kdo má rád kyselejší dá víc. Přidám ocet, ochutnám, případně přidám ještě :))

  • Eva | 11. 6. 2004 12:19

    Taky by mne zajímalo, kolik tam má být toho octu. Alespoň přiměřeně. Dělám čočku přítelovi a jemu moje úprava nechutná, tak bych uvítala přesný recept. :-)

  • Denis | 15. 5. 2004 17:32

    To jsou takový ty nejlepší recepty - přiměřeně, přiměřeně. Takhle vznikaj nový jídla, jedlý i nejedlý...:-)

  • Kuchařka on-line | 13. 4. 2004 17:09

    Mary, čocka se vaří tak dlouho dokud není měkká (čím déle ji necháte předem nabobtnat,tím kratší dobu se bude vařit). Octu podle chuti :)

  • Mery | 20. 3. 2004 13:23

    Tak to ted zkousime varit, ale asi jsme to moc nepochopili. Uvidime, ale zatim to vypada velmi spatne. Nevime, jak dlouho mame varit tu cocku, ani kolik tam prijde octu apod.

  • dave dave | 5. 3. 2004 16:53

    je to velmi dobré a chutné jídlo

  • dave dave | 5. 3. 2004 11:16

    dobrej den,mam takove jdotaz: dos dobře nechápu mětu že cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou zcezenou z čočky. vždyť to nemá bejt polívka. a nebo jo? já bych to vařil asi do tý doby dokud čočka nezměkne a nevyvaří se ta voda. nebo jak to je?za odpověď předem děkujiale pospěšte si, mám totiž hlad jak vlk.díky Dave

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Čočka
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

71
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
Čínský salát II.
Čínský salát II.
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
  • Recepty.cz
  • Čočka na kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact