• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Napište svůj komentář k receptu

Čočka Beluga s pstruhem lososovitým

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jemné a šťavnaté filety ze pstruha doplněné směsí černé čočky, mrkve a cibulky. Tato netradiční pochoutka je hotová raz dva a všichni si na ní dozajista pochutnají.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      šálek čočka Beluga
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 600
      g pstruh lososovitý
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte vývarem a na mírném ohni vařte nezakryté 20 minut. Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filety pstruha nakrájejte na porce. Na větší pánvi rozpalte lžíci oleje, naskládejte do ní porce pstruha kůží dolů, minutu nechte zprudka opéct a pak teplotu stáhněte na střední plamen. Přidejte pokrájené máslo, nechte ho rozpustit, vmíchejte do něj citronovou šťávu. Horkým rozpuštěným máslem přelévejte porce pstruha. Ryby neobracejte, horké máslo se postará o konečnou tepelnou úpravu. Přelévejte je pečlivě a všechny minimálně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Na talíře nandejte čočku a porce ryby a bohatě zasypte nasekanou petrželkou.

RADA: TIP jak se zbavit zápachu rybiny!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Čočka Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pstruh Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Báječné špízy

Báječné špízy

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Italská caponata

Italská caponata

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

40
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
28
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Čínské žampiony
Čínské žampiony
Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
Čínský salát II.
Čínský salát II.
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact