• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Napište svůj komentář k receptu

Čočka Beluga s pstruhem lososovitým

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jemné a šťavnaté filety ze pstruha doplněné směsí černé čočky, mrkve a cibulky. Tato netradiční pochoutka je hotová raz dva a všichni si na ní dozajista pochutnají.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      šálek čočka Beluga
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 600
      g pstruh lososovitý
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte vývarem a na mírném ohni vařte nezakryté 20 minut. Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filety pstruha nakrájejte na porce. Na větší pánvi rozpalte lžíci oleje, naskládejte do ní porce pstruha kůží dolů, minutu nechte zprudka opéct a pak teplotu stáhněte na střední plamen. Přidejte pokrájené máslo, nechte ho rozpustit, vmíchejte do něj citronovou šťávu. Horkým rozpuštěným máslem přelévejte porce pstruha. Ryby neobracejte, horké máslo se postará o konečnou tepelnou úpravu. Přelévejte je pečlivě a všechny minimálně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Na talíře nandejte čočku a porce ryby a bohatě zasypte nasekanou petrželkou.

RADA: TIP jak se zbavit zápachu rybiny!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Čočka Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pstruh Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

113
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
103
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
68
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
56
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
36
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Čínské žampiony
Čínské žampiony
Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
Čínský salát II.
Čínský salát II.
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact