Mazanec nakrájíme na tenké plátky, plátky rozpůlíme, namažeme marmeládou a slepíme.
2
Slepené půlky plátků máčíme ve vejcích rozmíchaných s mlékem a obalujeme ve strouhance. Smažíme.
3
Pocukrujeme!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alina
|12. 4. 2007 16:41
Ze starého mazance dělám žemlovku s ovocem
Jaroslava Oumarová
|12. 4. 2007 14:03
Nám to nechutnalo...Smažila jsem včera holkám po příchodu ze školy a nijak nás tento recept nenadchl. Možná podle Světlany jako buchtičky s krémem, ale takhle nic moc.
Světlana Čelechovská
|12. 4. 2007 10:13
...asi je to fajn, vyzkouším...já doteď ze zbytků mazance či vánočky dělala dukátové buchtičky...nakrájím na kostičky, zaleju krémem a - chutná to...
Šárka
|11. 4. 2007 08:20
Také jsem viděla tento recept v pořadu Kluci v akci,je to velmi dobrá inspirace a chutný výsledek, pokud zbyde mazanec.Vyzkoušela jsem to i z velikonočního beránka-šlehačkové těsto-výsledek byl dle chuti rodiny kladný.
Anonym
|10. 4. 2007 18:05
S tvarohem "mezi" a navrch cukrované cukrem, který jsme předem smíchali s vanilkovým cukrem v poměru 1 : 1 - to je moje vzpomínka na dětství... Mňáááám!!!!
Anonym
|10. 4. 2007 16:57
To je dobré, jinak ze zbylého mazance dělám žemlovku s tvarohem a jablky také je to dobré
Irena Klasová
|10. 4. 2007 15:25
Taky jsem to viděla v pořadu KLUCI V AKCI a vypadalo to pěkně. Většinou z mazance nic nezbyde. Budu muset nějaký ten kousek schovat a vyzkoušet.
Iva Šubrtová
|10. 4. 2007 11:56
Já místo mazance použivám veku a mezi dávám sladký tvaroh. Teplé je to výborné.
helenus
|10. 4. 2007 11:39
u nás sa zo sladkého pečiva robia sladké toasty -plnka podľa chuti a toho, čo doma je. najradšej mám strúhané jablká s orechami alebo mleté orechy zmiešané s čokoládou :-)
Monika V.
|10. 4. 2007 10:57
Já z mazance, nebo vánočky dělám žemlovku.
Renata Kolářová
|10. 4. 2007 10:25
U nás když zbyde mazanec nebo vánočka, tak ji osmažím na másle a pocukruju moučkovým cukrem, je lepší než čerstvá