Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek, majoránku a vše promícháme.
2
Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub jemně nasekáme a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme tuk a naběračkou na něj vléváme těsto, které rozetřeme do tvaru placek. Smažíme na středně silném plameni po obou stranách, až se vytvoří křupavá kůrka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza Bostl
|21. 12. 2004 16:34
Toto je pravý bramborák-Cmunda.. Jen trochu méně té mouky a místo škvarků dát 100g nakrájeného loveckého salámu !! Není to tak mastné a je to víc voňavé !!! ..a péct, samozřejmě, na sádle !!!