• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cmunda na pekáči
Napište svůj komentář k receptu

Cmunda na pekáči

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cmunda na pekáči
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • česnek
    • majoránka
    • hladká mouka
    • mléko
    • 3
      vejce
    • 250
      g kysané zelí
    • 300
      g anglická slanina
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • sádlo do pekáče
    • krupičková mouka do pekáče

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory nastrouháme na kaši, vybereme co nejvíc vody a toto množství nahradíme mlékem, přidáme vejce, koření, anglickou slaninu nakrájenou na kostičky.
2
Vymačkané a pokrájené syrové kysané zelí a zahustíme moukou smíchanou s kypř. práškem. Mouky dáme tolik, aby vzniklo řídké, ale ne příliš vodnaté těsto. To pak vylijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
3
Upečeme do zlatova (přibližně 200 °C).
4
Podáváme teplé s kysaným zelím, nebo okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Klasická cmunda

Klasická cmunda

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Deril | 17. 11. 2011 21:41

    Dobrá děvčata, překecaly jste mne a já to tedy zkusím. Manželka je náročný tvor, jestli jí to nebude chutnat, budu se muset odstěhovat. :-)

  • Anonymous | 12. 4. 2011 23:10

    pecka

  • Ivana Šlapáková | 29. 9. 2009 21:24

    Tento recept znám pod názvem Brdlajs ze Záp. Čech. Rozdíl je jen v tom, že v těstě není zelí. A místo kypř. prášku se dává kvásek a celé se nechá kynout. Kynuté je lehké a i zdravější. K tomu kyselé zelí jako příloha.

  • Majka Rončáková | 11. 5. 2007 10:43

    Dělala jsem včera a moc nám s dcerou chutnala, myslím, že se k tomu hodí pivo, ale bohužel se nám ani jedné nechtělo zajít do večerky, kterou máme vedle baráku. Dávám 1

  • Bára Vávrová | 7. 5. 2007 15:00

    Super žrádýlko. Manžílek se až za ušima oblizovat. Dávám 1 s hvězdičkou!

  • Anonym | 23. 2. 2007 17:40

    moc dobré, manžel se oblizoval aš za učima, měli jsme k tomu sterilizované kozí rohy, malé cibulky a okurky. je to dobré i za studena

  • Jana | 15. 7. 2006 20:27

    Byla jsem velmi spokojená,jen těsta bylo hodně,tak jsem z části upekla bramboráky na pánvičce.Jinak si myslím,že tak ty 3 cm jsou ideální vrstva pro pečení.Pokud zůstane těsto uvnitř syrové,pečete příliš zprudka.Čím vyšší vrstva,tím pomaleji péct.Příliš tenká vrstva se nejspíš vysuší.

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:26

    Tenhle recept znám od mé tety, dělám ho pravidelně a moc nám chutná

  • Věra | 7. 2. 2006 14:46

    Je to velmi dobrý recept, já však tam nedávám kypřící prášek, ani zelí ani slaninu, ale 9 lžic mletých škvarečků a trochu strouhanky. Kysané zelí dávám na hotový bramborák.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 13:54

    Dajte nižšiu vrstvu cesta, asi 3 cm, aby sa vám prepieklo aj vnútro. Ak máte cesta viac, rozložte na dva plechy.

  • petra | 6. 2. 2006 09:51

    stalo se mi to samé, co leně a Zdeně. Dala jsem to na pečící papír, zespodu to bylo hezky hnědé, navrchu docela křupavé a uvnitř mazlavé, jako syrově těsto na bramboráky. Může mi prosím někdo řici jak dlouho to peče vtroubě, když je těsto vysoké cca 5 cm? Já jsem pekla v plynové troube ne uplne naplno asi hodinu???

  • Helen Loyd | 6. 2. 2006 00:46

    Na Sumave jsme to delali s drozdim, ja brambory uz dlouho nestrouham, ale dam je do blender a jsou bezva jak na cmundu na panev tak na pekac, kteremu se na Sumave rika BAC, ( jako bac na pekac)

  • Janina | 1. 2. 2006 23:31

    Velmi dobré,jen jsem dala polohrubou mouku a část těsta opekla klasicky na pánvičce.Spojení všech ingrediencí je lahodné.Určitě budu vařit častěji.Díky za chutný recept.

  • Mila Veselá | 27. 1. 2006 12:45

    Zkuste dát cmundu na pečící papír. Nic se nepřipeče a může se dát skutečně tenká vrstva. Výýsledek může být i trochu křupavý, jak kdo rád.

  • Zdena z JM | 27. 1. 2006 12:15

    S cmundou mám podobné zkušenosti jako Lena.Pekla jsem ji kdysi dávno podle nějaké kuchařky a když jsem zkoušela dát na plech v tenké vrstvě aby byla pěkně propečená,tak se mi to připeklo tak,že jsem to seškrabávala špachtlí,když jsem to dala navysoko,tak to bylo uprostřed mazlavé.Nemám odvahu to znovu zkoušet.

  • Jana Tichá | 27. 1. 2006 08:09

    Leno, těžko říct. Určitě to není tím, že to bylo na na jemno. Možná jste měla déle péct, ale spíš si myslím, že to bylo bramborama. Kolikrát i bramborové těsto je mazlavé a nic se s tím nenadělá ( podle obsahu škrobu v bramborách).

  • Lena | 27. 1. 2006 01:57

    Chutove velmi dobre jen uvnitr to zustalo takove"mazlave". Nevim, kde jsem udelala chybu. Mozna se to ma opravdu jen strouhat, ja to rozsekala na jemno v robotu.

  • Jana Tichá | 25. 1. 2006 12:56

    Jsem opravdu moc ráda, že vám chutná. Už proto, že jsem tohle jídlo dala dohromady jako pejsek a kočička - prostě jsem tam dala to, co komu nejvíc chutná. A hlavně - všechno od oka. Dík :-)

  • Martina S. | 25. 1. 2006 12:49

    Opravdu moc dobré.

  • Gabriela B | 25. 1. 2006 10:44

    Pokud máte rádi bramboráky, ale nebaví vás stát u plotny a smažit a smažit, tak vřele doporučuju tento recept. Je to moc dobré, teplé i studené. Dávám za 1. Paní Tichá děkuji za další super recept.

  • Alena H. | 25. 1. 2006 07:21

    Včera jsem vyzkoušela - vynikající. Muhu všem doporučit.

  • Jarmila Hlaváčková | 23. 1. 2006 14:42

    Bylo to výborné! Jako přílohu jsem podávala kyselé zelí a příště budu muset upéci dva plechy, aby bylo na přídání.

  • Jana z VM | 23. 1. 2006 07:47

    Musím to vyzkoušet, protože my máme doma kachlová kamna a je pravda, že maso - např. kachna, husa, kuře nebo normální pečené maso - je z kachlových kamen nesrovnatelně chutnější, než z elektrické nebo plynové ! A troufnu si říct, že buchty - hlavně kynuté, vánočky, mazance, atd. , taky !!

  • Mucule | 22. 1. 2006 08:43

    Má babička toto dělávala v troubě u kachlových kamen. Dělala vždy několik plechů a jmenovalo se to BÁC. Nepřidávala žádnou slaninu, ani kyselé zelí ale zato dostatek sádla. Vůbec to nevadilo, ba naopak.Zkoušela jsem to upéci v elektrické troubě, ale nikdy se mi to nepovedlo tak božské jako dělávala babička.Uvidím, jak se mi povede Váš recept.

  • Jana Tichá | 21. 1. 2006 10:28

    Když jsem četla tenhle příspěvek, myslela jsem si, že je to "déja vu" :-)))

  • Jana Tichy | 20. 1. 2006 23:41

    Jano, ani jsem si nemohla vzpomenout kdy jsem tento recept přidávala. ...a pak mi to došlo, že jsem to vůbec nebyla já. Shodou okolností dělám identický recept už léta. Nejen že člověk nemusí stát u plotny, ale co také ušetří kalorií!!!!! Je to výborné samotné nebo jako příloha k masům. Dá se to jíst i studené.

  • Helena Foitová | 19. 1. 2006 11:43

    Maminka tento podobný pokrm dělala bez zelí a slaniny, místo prášku droždí a po vykynutí těsta vlila na vymaštěny plech, posypala mákem a po zapečení potřela sádle a upekla dozlatova. Výborné jídlo. Pokud se nesnědlo dalo se jís i studené. Říkali jsme mu "bác".

  • Helena | 16. 1. 2006 16:01

    Davam do oblibenych ,pripomina mi to neco,co delala moje babicka a uz se ji nemuzu zeptat na recept.

  • Tereza Jarčušková | 16. 1. 2006 07:11

    Tak som to v sobotu urobila a malo to veľký úspech. Manžel mi pílil ešte aj v nedeľu uši, že to môžem urobiť znova. Je to skutočne dobré, jedli sme na obed, ale dojedali celé popoludnie a fučali... Vďaka za recept.

  • Jana Tichá | 12. 1. 2006 19:12

    Terezko, my máme doma rádi cmundu (bramborák), ale ne každému chutná smažené. S kombinací uzeného a kys.zelí je vždycky dobrá. Znám ještě jednu na pekáč, tam se ale dávají kvasnice a nám tohle moc nechutná. Takže tahle varianta u nás vznikla jako takový kompromis.

  • Tereza Jarčušková | 12. 1. 2006 14:11

    Janka, neviem, či sa teším viac receptu, pretože je jednoduchý, ale výborný, alebo tomu, že ste opäť prispeli do receptov.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Hladká mouka Kmín Krupičková mouka Kysané zelí Majoránka Mléko Pepř mletý Prášek do pečiva Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Tikka masala

Tikka masala

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Cizrnový salát s tuňákem
Cizrnový salát s tuňákem
Clafoutis s hrozny
Clafoutis s hrozny
Club Sandwich
Club Sandwich
Cmundomaš
Cmundomaš
Co se zbylou rýží?
Co se zbylou rýží?
Coca-Cola řezy
Coca-Cola řezy
  • Recepty.cz
  • Cmunda na pekáči
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact