Dobrá děvčata, překecaly jste mne a já to tedy zkusím. Manželka je náročný tvor, jestli jí to nebude chutnat, budu se muset odstěhovat. :-)
pecka
Tento recept znám pod názvem Brdlajs ze Záp. Čech. Rozdíl je jen v tom, že v těstě není zelí. A místo kypř. prášku se dává kvásek a celé se nechá kynout. Kynuté je lehké a i zdravější. K tomu kyselé zelí jako příloha.
Dělala jsem včera a moc nám s dcerou chutnala, myslím, že se k tomu hodí pivo, ale bohužel se nám ani jedné nechtělo zajít do večerky, kterou máme vedle baráku. Dávám 1
Super žrádýlko. Manžílek se až za ušima oblizovat. Dávám 1 s hvězdičkou!
moc dobré, manžel se oblizoval aš za učima, měli jsme k tomu sterilizované kozí rohy, malé cibulky a okurky. je to dobré i za studena
Byla jsem velmi spokojená,jen těsta bylo hodně,tak jsem z části upekla bramboráky na pánvičce.Jinak si myslím,že tak ty 3 cm jsou ideální vrstva pro pečení.Pokud zůstane těsto uvnitř syrové,pečete příliš zprudka.Čím vyšší vrstva,tím pomaleji péct.Příliš tenká vrstva se nejspíš vysuší.
Tenhle recept znám od mé tety, dělám ho pravidelně a moc nám chutná
Je to velmi dobrý recept, já však tam nedávám kypřící prášek, ani zelí ani slaninu, ale 9 lžic mletých škvarečků a trochu strouhanky. Kysané zelí dávám na hotový bramborák.
Dajte nižšiu vrstvu cesta, asi 3 cm, aby sa vám prepieklo aj vnútro. Ak máte cesta viac, rozložte na dva plechy.
stalo se mi to samé, co leně a Zdeně. Dala jsem to na pečící papír, zespodu to bylo hezky hnědé, navrchu docela křupavé a uvnitř mazlavé, jako syrově těsto na bramboráky. Může mi prosím někdo řici jak dlouho to peče vtroubě, když je těsto vysoké cca 5 cm? Já jsem pekla v plynové troube ne uplne naplno asi hodinu???
Na Sumave jsme to delali s drozdim, ja brambory uz dlouho nestrouham, ale dam je do blender a jsou bezva jak na cmundu na panev tak na pekac, kteremu se na Sumave rika BAC, ( jako bac na pekac)
Velmi dobré,jen jsem dala polohrubou mouku a část těsta opekla klasicky na pánvičce.Spojení všech ingrediencí je lahodné.Určitě budu vařit častěji.Díky za chutný recept.
Zkuste dát cmundu na pečící papír. Nic se nepřipeče a může se dát skutečně tenká vrstva. Výýsledek může být i trochu křupavý, jak kdo rád.
S cmundou mám podobné zkušenosti jako Lena.Pekla jsem ji kdysi dávno podle nějaké kuchařky a když jsem zkoušela dát na plech v tenké vrstvě aby byla pěkně propečená,tak se mi to připeklo tak,že jsem to seškrabávala špachtlí,když jsem to dala navysoko,tak to bylo uprostřed mazlavé.Nemám odvahu to znovu zkoušet.
Leno, těžko říct. Určitě to není tím, že to bylo na na jemno. Možná jste měla déle péct, ale spíš si myslím, že to bylo bramborama. Kolikrát i bramborové těsto je mazlavé a nic se s tím nenadělá ( podle obsahu škrobu v bramborách).
Chutove velmi dobre jen uvnitr to zustalo takove"mazlave". Nevim, kde jsem udelala chybu. Mozna se to ma opravdu jen strouhat, ja to rozsekala na jemno v robotu.
Jsem opravdu moc ráda, že vám chutná. Už proto, že jsem tohle jídlo dala dohromady jako pejsek a kočička - prostě jsem tam dala to, co komu nejvíc chutná. A hlavně - všechno od oka. Dík :-)
Opravdu moc dobré.
Pokud máte rádi bramboráky, ale nebaví vás stát u plotny a smažit a smažit, tak vřele doporučuju tento recept. Je to moc dobré, teplé i studené. Dávám za 1. Paní Tichá děkuji za další super recept.
Včera jsem vyzkoušela - vynikající. Muhu všem doporučit.
Bylo to výborné! Jako přílohu jsem podávala kyselé zelí a příště budu muset upéci dva plechy, aby bylo na přídání.
Musím to vyzkoušet, protože my máme doma kachlová kamna a je pravda, že maso - např. kachna, husa, kuře nebo normální pečené maso - je z kachlových kamen nesrovnatelně chutnější, než z elektrické nebo plynové ! A troufnu si říct, že buchty - hlavně kynuté, vánočky, mazance, atd. , taky !!
Má babička toto dělávala v troubě u kachlových kamen. Dělala vždy několik plechů a jmenovalo se to BÁC. Nepřidávala žádnou slaninu, ani kyselé zelí ale zato dostatek sádla. Vůbec to nevadilo, ba naopak.Zkoušela jsem to upéci v elektrické troubě, ale nikdy se mi to nepovedlo tak božské jako dělávala babička.Uvidím, jak se mi povede Váš recept.
Když jsem četla tenhle příspěvek, myslela jsem si, že je to "déja vu" :-)))
Jano, ani jsem si nemohla vzpomenout kdy jsem tento recept přidávala. ...a pak mi to došlo, že jsem to vůbec nebyla já. Shodou okolností dělám identický recept už léta. Nejen že člověk nemusí stát u plotny, ale co také ušetří kalorií!!!!! Je to výborné samotné nebo jako příloha k masům. Dá se to jíst i studené.
Maminka tento podobný pokrm dělala bez zelí a slaniny, místo prášku droždí a po vykynutí těsta vlila na vymaštěny plech, posypala mákem a po zapečení potřela sádle a upekla dozlatova. Výborné jídlo. Pokud se nesnědlo dalo se jís i studené. Říkali jsme mu "bác".
Davam do oblibenych ,pripomina mi to neco,co delala moje babicka a uz se ji nemuzu zeptat na recept.
Tak som to v sobotu urobila a malo to veľký úspech. Manžel mi pílil ešte aj v nedeľu uši, že to môžem urobiť znova. Je to skutočne dobré, jedli sme na obed, ale dojedali celé popoludnie a fučali... Vďaka za recept.
Terezko, my máme doma rádi cmundu (bramborák), ale ne každému chutná smažené. S kombinací uzeného a kys.zelí je vždycky dobrá. Znám ještě jednu na pekáč, tam se ale dávají kvasnice a nám tohle moc nechutná. Takže tahle varianta u nás vznikla jako takový kompromis.
Janka, neviem, či sa teším viac receptu, pretože je jednoduchý, ale výborný, alebo tomu, že ste opäť prispeli do receptov.