1) Nejdříve uvaříme cizrnu do měkka (která předtím bobtnala 12 hodin ve studené vodě). Všechnu vodu po vaření slijeme.
2
2) Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na ní cibulku (nakrájenou na plátky, osolíme ji) až zesklovatí a zesládne. Potom přidáme k cizrně.
3
3) Dále v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou a lehce osolenou papriku, až se slupka začne odlupovat (lze restovat, až některé kousky začnou být nahnědlé). Přidáme k cizrně.
4
4) Nakonec přidáme nakrájená cherry rajčátka (čerstvá, bez restování) a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou nebo sušenou bazalkou. Vše necháme ještě za vlažna odležet.
5
5) Pokud rajčata pustí hodně šťávy, slejeme tuto šťávu do hrnce, kde jsme restovali a odpaříme do jemné omáčky. Vychladlou omáčku potom do salátu vrátíme.
Opravdu vyborne ! Dovolila jsem si bazalku nahradit nasekanou cerstvou petrzelkou (lepe mi "sedi" k paprice). Nakonec jsem vse smichala s celozrnnym kuskusem, takze jsem stavicku z rajcat nemusela nechat odparovat, jelikoz se vpila do kuskusu. Diky za recept a inspiraci ;-)
iveta
|4. 1. 2012 22:31
velmi zajímavý recept s cizrnou. Ukládám. Děkuji :-*