g
chorizo
(pikantní papriková klobása), nakrájené na plátky
400
g
cizrna
(konzervovaná) scezená a propláchnutá
2
ks
šalotka
oloupaná a nakrájená na osminky
300
g
cherry rajčátka
rozpůlená
olivový olej
na opékání a zakapání
sherry ocet
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř mletý
na dochucení
petrželka
na dochucení
Postup přípravy receptu
1
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olivový olej. Vsypte cizrnu, cibulku a půlky rajčat, za občasného promíchání zlehka smažte asi 8 až 10 minut, až se cizrna prohřeje, cibule zvláční a rajčata pustí šťávu. Zakapejte octem a nechte ho odpařit.
2
Pak osolte, je-li třeba (chorizo bývá dost slané), přesuňte do mísy a podávejte posypané zelenou petrželkou.