• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový guláš se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový guláš se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 6
      stroužek česnek posekaný
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
    • 4
      ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer nakrájený na kostky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 400
      g cizrna vařená nebo konzervovaná
    • 1
      lžíce majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
3
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
4
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Výtečný cizrnový krém

Výtečný cizrnový krém

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 11. 2013 16:15

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 15:11

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 12:11

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  • Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

  • MartinV | 1. 2. 2007 10:07

    Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

  • Anonym | 31. 1. 2007 22:17

    Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

  • Šárka | 31. 1. 2007 17:00

    děkuji

  • Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

    My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

  • Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

    Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

  • Šárka | 30. 1. 2007 08:48

    Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:45

    Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Cizrnovo-žampionové placičky -…
Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact