• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový guláš se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový guláš se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 6
      stroužek česnek posekaný
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
    • 4
      ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer nakrájený na kostky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 400
      g cizrna vařená nebo konzervovaná
    • 1
      lžíce majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
3
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
4
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Výtečný cizrnový krém

Výtečný cizrnový krém

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 11. 2013 16:15

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 15:11

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 12:11

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  • Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

  • MartinV | 1. 2. 2007 10:07

    Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

  • Anonym | 31. 1. 2007 22:17

    Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

  • Šárka | 31. 1. 2007 17:00

    děkuji

  • Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

    My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

  • Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

    Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

  • Šárka | 30. 1. 2007 08:48

    Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:45

    Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
"Míša" roláda
"Míša" roláda
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Míša řezy
Míša řezy
19
Palačinky
Palačinky
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Cizrnovo-žampionové placičky -…
Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact