• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový guláš se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový guláš se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 6
      stroužek česnek posekaný
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
    • 4
      ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer nakrájený na kostky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 400
      g cizrna vařená nebo konzervovaná
    • 1
      lžíce majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
3
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
4
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Výtečný cizrnový krém

Výtečný cizrnový krém

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 11. 2013 16:15

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 15:11

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 12:11

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  • Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

  • MartinV | 1. 2. 2007 10:07

    Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

  • Anonym | 31. 1. 2007 22:17

    Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

  • Šárka | 31. 1. 2007 17:00

    děkuji

  • Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

    My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

  • Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

    Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

  • Šárka | 30. 1. 2007 08:48

    Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:45

    Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Meteník

Meteník

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Fofr perník

Fofr perník

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

232
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
152
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
150
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
117
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
89
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Nestoudná zpěvačka Kesha (38) šokuje: Uspokojení hadicí i výprask

Nestoudná zpěvačka Kesha (38) šokuje: Uspokojení hadicí i výprask

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Cizrnovo-žampionové placičky -…
Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact