• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnové karí se špenátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající bezmasý indický pokrm z cizrny, kokosového mléka, špenátových listů, ochucený kari pastou, česnekem, zázvorem a rajčatovým protlakem, podávaný s jasmínovou rýží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 1
      lžíce kokosový olej
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 600
      g cizrna uvařená
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      hrst listový špenát
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • sůl
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po chvilce restování i kari pastu a rajčatový protlak. Až se rozvoní, vsypte cizrnu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Základ zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přiveďte k varu a ochuťte limetovou šťávou a solí. Přidejte dvě hrsti špenátu, a jakmile zavadne, odstavte pánev z plotny. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Karí podávejte s jasmínovou rýží.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé vegetariánské karí

Rychlé vegetariánské karí

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Cizrna FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jasmínová rýže Kokosové mléko Kokosový olej Koriandr Limetková šťáva Listový špenát Rajský protlak Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

48
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
23
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové kari
Cizrnové kari
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact