• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnové karí se špenátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající bezmasý indický pokrm z cizrny, kokosového mléka, špenátových listů, ochucený kari pastou, česnekem, zázvorem a rajčatovým protlakem, podávaný s jasmínovou rýží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 1
      lžíce kokosový olej
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 600
      g cizrna uvařená
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      hrst listový špenát
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • sůl
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po chvilce restování i kari pastu a rajčatový protlak. Až se rozvoní, vsypte cizrnu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Základ zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přiveďte k varu a ochuťte limetovou šťávou a solí. Přidejte dvě hrsti špenátu, a jakmile zavadne, odstavte pánev z plotny. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Karí podávejte s jasmínovou rýží.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé vegetariánské karí

Rychlé vegetariánské karí

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Cizrna FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jasmínová rýže Kokosové mléko Kokosový olej Koriandr Limetková šťáva Listový špenát Rajský protlak Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
32
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové kari
Cizrnové kari
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact