• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnové karí se špenátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající bezmasý indický pokrm z cizrny, kokosového mléka, špenátových listů, ochucený kari pastou, česnekem, zázvorem a rajčatovým protlakem, podávaný s jasmínovou rýží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 1
      lžíce kokosový olej
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 600
      g cizrna uvařená
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      hrst listový špenát
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • sůl
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po chvilce restování i kari pastu a rajčatový protlak. Až se rozvoní, vsypte cizrnu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Základ zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přiveďte k varu a ochuťte limetovou šťávou a solí. Přidejte dvě hrsti špenátu, a jakmile zavadne, odstavte pánev z plotny. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Karí podávejte s jasmínovou rýží.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé vegetariánské karí

Rychlé vegetariánské karí

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Cizrna FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jasmínová rýže Kokosové mléko Kokosový olej Koriandr Limetková šťáva Listový špenát Rajský protlak Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

165
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
90
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
89
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
87
Zapečené těstoviny s masem a kukuřicí
Zapečené těstoviny s…
53
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové kari
Cizrnové kari
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact