N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně.
2
Vhodíme cizrnu, chvilku smažíme a pak přidáme rajský protlak spolu se sekanými rajčaty, malinko přisladíme, snížíme teplotu a necháme probublávat tak dvacet minut. Nakonec přidáme čerstvý koriandr, můžeme přidat kukuřici.
3
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami, zdobíme čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. když si uděláme kari ostřejší, doporučuji podávat s bílým jogurtem, který ostrost malinko sníží. Nebo s dostatkem vody k uhasení žízně :-)
4
Tento recept je moje variace na kari, které jsem jedla skoro každý den v jedné indické rodině na mnoho způsobů. Podobný postup je možno použít na kari z čerstvého špenátu a kukuřice, bramborového kari apod., fantazii se meze nekladou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla V.
|17. 3. 2015 18:02
Nám tento recept bohužel nechutnal, když jsem přesně dodržela postup i suroviny. Připadalo mi to kyselé (i když jsem přislazovala), celé takové "neindické". Už ho vařit nebudeme, ale díky.
Včera jsem vařila znovu a dala jsem místo rajčat omáčku ve stylu Uncle Beans - domácí směs z rajčat, cukety, cibule, mrkve a paprik a bylo to ještě lepší. Místo rajčatového protlaku kečup.
Šárka Rudlová
|15. 12. 2009 16:37
Neměla jsem ani kurkumu ani hořčičné semínko ale i tak to bylo dobré, chutnalo dokonce i tátovi, který předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)
Šárka Rudlová
|15. 12. 2009 16:36
Neměla jsem ani hořčičné semínko ani kurkumu ale i tak to bylo moc fajn, dokonce i tátovi to chutnalo a to předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)
Tereza J.
|1. 5. 2009 08:29
Veľmi dobré, akurát si varím cícer sama, nepoužívam konzervy. Bolo to skutočne výborné, pochutnali sme si. Bude jedničečka.
kulitam
|16. 6. 2007 09:26
Nejlepší je obyčejná cizrna (ne ta v konzervě, ale ta v sáčku) :-)
Majka Přidalová
|14. 5. 2007 14:10
Tak toto cizrnové kari je úplně super. Doma ho dělám poměrně často, občas dochucuji ještě kardamonem, skořicí a ctronovou šťávou.
zuzana šípová
|9. 5. 2007 20:30
milá janičko, cizrna v konzervě se myslím dá koupit v Delvitě nebo Tesku, já ji kupuju v Orientálních potravinách v Myslíkově, tam mají spoustu dobrůtek, výborné kari pasty a čatní a tak. Jinak si můžete koupit cizrnu normální, uvařit podle návodu a udělat si tuto báječnou krmi :-) dobrou chuť
Jana P.
|9. 5. 2007 09:23
Kde sháníte konzervovanou cizrnu? U nás úplně vymizela. Děkuji.