• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      g cizrna
    • 2
      ks mrkev menší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks vejce menší
    • 1
      ks rohlík z předešlého dne
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko dle potřeby
    • strouhanka dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na hustou pastu (nemusí být rozmixována úplně). Mrkev očistíme, na jemno nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Smícháme cizrnovou pastu s nastrouhanou mrkví, cibulkou, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, rohlíkem, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Umícháme a případně zahustíme trochou strouhanky.
2
Z hmoty uděláme malé karbanátky, obalíme je ve strouhance a do zlatova opečeme na pánvi s olejem (asi 2 lžíce oleje) při střední teplotě. Karbanátky by neměly být vyšší než 1 cm, aby se dobře propekly.
3
Podáváme teplé i studené s listovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Cizrnové ragú s rýží

Cizrnové ragú s rýží

Cizrnové karí se špenátem

Cizrnové karí se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bebecko | 9. 1. 2017 20:59

    Naprosto senzační záležitost, dělala jsem z dvojnásobné dávky a přidala ještě bylinky. Prostě úchvatné.

  • Mirka71 | 21. 7. 2012 15:00

    Vyzkoušela jsem je a jsou výborné.

  • Anonym | 30. 7. 2007 15:03

    Cizrna je luštěnina (mimo jiné se jí také říká hrách římský). Proč je to v pokrmech z obilovin?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Hořčice Jarní cibulka Mléko Mrkev Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Banánový dort

Banánový dort

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Friulské frico

Friulské frico

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

103
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
79
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
72
Porn Star Martini
Porn Star Martini
62
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
53
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnové kari
Cizrnové kari
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact