Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
2
Cizrnu uvaříme doměkka spolu s nakrájenou mrkví. Slijeme vodu a odložíme na pozdější použití.
3
Na troše másla orestujeme cibuli a poté přidáme cca 3/4 směsi vařené cizrny a mrkve a prolisovaný česnek. Zalijeme vodou, kterou jsme předtím slili, přidáme trochu smetany a krátce povaříme.
4
Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme zázvorem, popř. solí. Vmícháme zbylou čtvrtinu vařené cizrny s mrkví a můžeme podávat.
Právě jsem to dojedla a bylo to mé první jídlo s cizrnou a musím říct, že to bylo dobré :) Nedávala jsem tam zázvor a pro příště vím, že mám dát více vody, když to budu nechávat bobtnat. Jsem zvědavá na další recepty z cizrny :)