• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cizrna po Valašsku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po Valašsku

autor: Jana.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po Valašsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • cibule
    • sůl
    • cizrna

Postup přípravy receptu

1
Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme těsně před dokončením. Smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím.
2
Můžeme posypat smaženou cibulkou a podávat s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mamanquatro | 25. 5. 2014 20:20

    supr,rychla vecere

  • fsdedf | 3. 3. 2014 18:05

    :-P O:-) 8-) ;-) ;-) <:-) <:-) <3 <3 :-| a spim

  • blb | 3. 3. 2014 18:02

    :-) ;-) :-\ O:-) =-O <3 :-| :-D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-zhg

  • ážřáýýá | 3. 3. 2014 17:59

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • gtečtwš | 3. 3. 2014 17:58

    :-) :-) <3 :-[ ;-) 8-) :-$ :-)) :-P <:-) :-S :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • recepty73
    recepty73 | 23. 9. 2012 19:55

    ...bylo to tak dobré, že jsem nestihl ani vyfotit, tak příště ;-) ...

  • Lucie F. | 7. 9. 2010 19:11

    Diky! Bylo to moc dobre!

  • Jana Povolná | 31. 1. 2010 13:40

    Dobrý den Kamilo ,po dlouhé době jsem jukla na receptík a ... odpověď na Váš dotaz bude s malilinkým zpožděním :-)) .... cizrnu slévám a míchám na sucho se zelím a s masíkem - tento receptík jsem vyžebrala před x lety ve školce ,protože dcerka se ve školce oblizovala až za ušima :-)) .. naposledy jsem měla málo uzeného , tak jsem si trochu vypomohla buřtíčkem - na trošce sádla jsem osmahla buřtíka nakrájeného na malé kostičky ,když byl skoro hotový,tak jsem přidala k buřtíku i ten zbyteček uzeného -krásně se to promíchalo i buřtík natáhl vůni uzeného a pak celé promíchala s dušeným zelím a uvařenou cizrnou . Naši to mají rádi ještě posypané osmahnutou cibulkou .Věřím , že jste si určo dobře poradila a obídek dopadl k Vaší spokojenosti :-))

  • Kamila Korvasová | 13. 8. 2009 09:49

    možná jsem trošku natvrdlá, ale s cizrnou teprve začínám. chtěla bych zkusit tento recept, ale není mi jasné, jestli tu uvařenou cizrnu mám slét, nebo to maso a zelí přidat do vody s uvařenou cizrnou. To by z toho pak vlastně byla taková řídká "plpa" :). Nebo to mám být všechno smíchané nasucho, něco jako slovenské "strapačky" (halušky, kysané zelí, osmažený špek).dík

  • jitka komzáková | 13. 3. 2009 17:55

    Koupila jsem cizrnu a hledala recept. vybrala jsem si tento. Přikoupila domácí uzené, zelí mám doma. Recept nezklamal. Budu vařit častěji. Mohu jen dopiručit.

  • Vlaďka Lišková | 14. 1. 2008 14:50

    Dobrý den, minulý týden jsem dělala tuto cizrnu a bylo to moc dobré.Na malou skleničku zelí( máme svoje , domácí), je potřebala asi tak polovina pytlíku cizrny. Ona trochu nabobtná.

  • bara polaskova | 11. 6. 2007 11:08

    Ahoj, nevíte, pr., někdo, kolik asi tak té cizrny na 1 balíček zelí?Díky moc..

  • Anonym | 4. 4. 2007 11:16

    Moc dobré, uzené jsem trochu opekla, a zkoušela jsem to poprvé s uvařeným kyselým zelím a moc jsme si pochutnali, a podruhé se zakvedlaným moravským zelím a bylo to super.

  • Anonym | 2. 4. 2007 15:03

    Cizrnu máčím přes noc, druhý den vodu sleju a vařím v nové vodě asi půl hodiny v obyčéjném hrnci, pro chuť přidávám česnek a cibuli (ty pak vyhodím). (Zkusila jsem ji vařit i v papiňáku, ale nějak jsem to neodhadla, byla pak na moje gusto moc měkká.)

  • Vlasta Vejvodova | 2. 4. 2007 11:18

    Cizrnu nejlépe namočit přes noc a pak vařit s ostatními surovinami do změknutí.

  • Dáška Dosoudilová | 2. 4. 2007 10:01

    Hledám všude recept na to, jak se vaří cizrna. Říkám si: je to zdravé a může být i chutné. Tak jsem si to koupila, ale nevím, jak dlouho to má být namočené a jak dlouho se to má vařit. Poradíte mi?

  • Jana Povolná | 8. 1. 2007 17:48

    Ahojky Radko...zelí vyndám ze sklenice,trochu sleju nálev a ve zbytku nálevu zelí trochu podusím,mezitím si na trošce sádla usmažím cibulku přimíchám k zelí a zapráším asi jednou malou lžičkou hladké mouky a ještě chvíli dusím.Taky podle chuti dochutím solí a když je zelí kyselé, tak klidně i přisladím...prostě podle chuti...nebo lze dusit i čerstvé zelí ,je také výborné ,ale to navíc dochucuji ještě kmínem a octem.Myslím ,že způsobů ,jak připravit zelí je spousta a každému chutná něco jiného...někdo zelí ze sklenice jen ohřívá a dále už nedochucuje, ale my máme raději zelí sladkokyselé.Snad jsem ti trochu pomohla :-)

  • Radka | 8. 1. 2007 15:44

    jsem absolutní začátečník, prosím, co tím myslíte dušené zelí? že to kysané dáme dusit? díky

  • Jaroslava Lišková | 8. 1. 2007 15:07

    Vynikající jednoduché jídlo. Od té doby, co jsem zde recept objevila, jej velice často vařím. Moc nám chutná!

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:49

    Moc dobré:-))

  • Martina Nádvorníková | 9. 12. 2005 16:06

    Tak tohle mi opravdu chutnalo. Skvělé jednoduché zimní jídlo.

  • Šárka Hubínková | 7. 11. 2005 12:50

    Je to opravdu vynikající. Přítel, který normálně nemá rád luštěniny (čočka, hrachová kaše, atd.), se jen oblizoval!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Cizrna
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Kysané zelí Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Banánové řezy

Banánové řezy

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

České kuře pečené

České kuře pečené

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

167
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
81
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
54
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
38
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
38
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po Valašsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact