• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cizrna po Valašsku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po Valašsku

autor: Jana.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po Valašsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • cibule
    • sůl
    • cizrna

Postup přípravy receptu

1
Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme těsně před dokončením. Smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím.
2
Můžeme posypat smaženou cibulkou a podávat s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mamanquatro | 25. 5. 2014 20:20

    supr,rychla vecere

  • fsdedf | 3. 3. 2014 18:05

    :-P O:-) 8-) ;-) ;-) <:-) <:-) <3 <3 :-| a spim

  • blb | 3. 3. 2014 18:02

    :-) ;-) :-\ O:-) =-O <3 :-| :-D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-zhg

  • ážřáýýá | 3. 3. 2014 17:59

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • gtečtwš | 3. 3. 2014 17:58

    :-) :-) <3 :-[ ;-) 8-) :-$ :-)) :-P <:-) :-S :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • recepty73
    recepty73 | 23. 9. 2012 19:55

    ...bylo to tak dobré, že jsem nestihl ani vyfotit, tak příště ;-) ...

  • Lucie F. | 7. 9. 2010 19:11

    Diky! Bylo to moc dobre!

  • Jana Povolná | 31. 1. 2010 13:40

    Dobrý den Kamilo ,po dlouhé době jsem jukla na receptík a ... odpověď na Váš dotaz bude s malilinkým zpožděním :-)) .... cizrnu slévám a míchám na sucho se zelím a s masíkem - tento receptík jsem vyžebrala před x lety ve školce ,protože dcerka se ve školce oblizovala až za ušima :-)) .. naposledy jsem měla málo uzeného , tak jsem si trochu vypomohla buřtíčkem - na trošce sádla jsem osmahla buřtíka nakrájeného na malé kostičky ,když byl skoro hotový,tak jsem přidala k buřtíku i ten zbyteček uzeného -krásně se to promíchalo i buřtík natáhl vůni uzeného a pak celé promíchala s dušeným zelím a uvařenou cizrnou . Naši to mají rádi ještě posypané osmahnutou cibulkou .Věřím , že jste si určo dobře poradila a obídek dopadl k Vaší spokojenosti :-))

  • Kamila Korvasová | 13. 8. 2009 09:49

    možná jsem trošku natvrdlá, ale s cizrnou teprve začínám. chtěla bych zkusit tento recept, ale není mi jasné, jestli tu uvařenou cizrnu mám slét, nebo to maso a zelí přidat do vody s uvařenou cizrnou. To by z toho pak vlastně byla taková řídká "plpa" :). Nebo to mám být všechno smíchané nasucho, něco jako slovenské "strapačky" (halušky, kysané zelí, osmažený špek).dík

  • jitka komzáková | 13. 3. 2009 17:55

    Koupila jsem cizrnu a hledala recept. vybrala jsem si tento. Přikoupila domácí uzené, zelí mám doma. Recept nezklamal. Budu vařit častěji. Mohu jen dopiručit.

  • Vlaďka Lišková | 14. 1. 2008 14:50

    Dobrý den, minulý týden jsem dělala tuto cizrnu a bylo to moc dobré.Na malou skleničku zelí( máme svoje , domácí), je potřebala asi tak polovina pytlíku cizrny. Ona trochu nabobtná.

  • bara polaskova | 11. 6. 2007 11:08

    Ahoj, nevíte, pr., někdo, kolik asi tak té cizrny na 1 balíček zelí?Díky moc..

  • Anonym | 4. 4. 2007 11:16

    Moc dobré, uzené jsem trochu opekla, a zkoušela jsem to poprvé s uvařeným kyselým zelím a moc jsme si pochutnali, a podruhé se zakvedlaným moravským zelím a bylo to super.

  • Anonym | 2. 4. 2007 15:03

    Cizrnu máčím přes noc, druhý den vodu sleju a vařím v nové vodě asi půl hodiny v obyčéjném hrnci, pro chuť přidávám česnek a cibuli (ty pak vyhodím). (Zkusila jsem ji vařit i v papiňáku, ale nějak jsem to neodhadla, byla pak na moje gusto moc měkká.)

  • Vlasta Vejvodova | 2. 4. 2007 11:18

    Cizrnu nejlépe namočit přes noc a pak vařit s ostatními surovinami do změknutí.

  • Dáška Dosoudilová | 2. 4. 2007 10:01

    Hledám všude recept na to, jak se vaří cizrna. Říkám si: je to zdravé a může být i chutné. Tak jsem si to koupila, ale nevím, jak dlouho to má být namočené a jak dlouho se to má vařit. Poradíte mi?

  • Jana Povolná | 8. 1. 2007 17:48

    Ahojky Radko...zelí vyndám ze sklenice,trochu sleju nálev a ve zbytku nálevu zelí trochu podusím,mezitím si na trošce sádla usmažím cibulku přimíchám k zelí a zapráším asi jednou malou lžičkou hladké mouky a ještě chvíli dusím.Taky podle chuti dochutím solí a když je zelí kyselé, tak klidně i přisladím...prostě podle chuti...nebo lze dusit i čerstvé zelí ,je také výborné ,ale to navíc dochucuji ještě kmínem a octem.Myslím ,že způsobů ,jak připravit zelí je spousta a každému chutná něco jiného...někdo zelí ze sklenice jen ohřívá a dále už nedochucuje, ale my máme raději zelí sladkokyselé.Snad jsem ti trochu pomohla :-)

  • Radka | 8. 1. 2007 15:44

    jsem absolutní začátečník, prosím, co tím myslíte dušené zelí? že to kysané dáme dusit? díky

  • Jaroslava Lišková | 8. 1. 2007 15:07

    Vynikající jednoduché jídlo. Od té doby, co jsem zde recept objevila, jej velice často vařím. Moc nám chutná!

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:49

    Moc dobré:-))

  • Martina Nádvorníková | 9. 12. 2005 16:06

    Tak tohle mi opravdu chutnalo. Skvělé jednoduché zimní jídlo.

  • Šárka Hubínková | 7. 11. 2005 12:50

    Je to opravdu vynikající. Přítel, který normálně nemá rád luštěniny (čočka, hrachová kaše, atd.), se jen oblizoval!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Cizrna
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Kysané zelí Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

256
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
174
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
109
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový…
84
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz ONLINE: Vary jdou do varu! Filmový festival startuje

ONLINE: Vary jdou do varu! Filmový festival startuje

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po Valašsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact