klobása
2 malé nebo jedna velká nožka klobásy typu čabajka
Postup přípravy receptu
1
Jeden den namočenou cizrnu vaříme společně se všemi ingrdiencem v tlakovém hrnci cca 25 minut. Maso, slaninu nakrájíme na kostky. Klobásu na asi 4 díly. Jakmile je cizrna dostatečně měkká, jídlo je hotové. Nezahušťuje se.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tarari .
|27. 2. 2008 16:25
Viděla jsem cizrnu, koupila ji a pak nevěděla co s ní.... Tenhle recept je skvělý a mým chlapům (masožroutům) moc chutnal. Proto dávám jedničku.
Marie
|25. 8. 2007 21:31
Jelito se nedela z masa, ale Krve, krup, cibule a koreni...a ano ve Spanelsku jej maji taky, jen misto krup se pouziva ryze,
Jana Malá
|19. 6. 2007 21:46
V Anglii se jelito jmenuje černý puding.
Máří
|19. 6. 2007 13:48
To by mě taky zajímalo, jestli někde v zahraničí mají obdobu českého jelita? Jelito se dělá z méně kvalitního vařeného vepřového masa, škvarků nebo slaniny, vepřové krve, smažené cibule, vařených krup nebo osmažené housky a směsi koření (pepř, nové koření, muškát, tymián, majoránka,...) - každý řezník má svůj recept a krajové rozdíly jsou velké. Myslím, že jelito ovlivní konzistenci, barvu i chuť - ale masox ho spolehlivě nahradí;-)
klara pavlova
|19. 6. 2007 13:07
Chorizo sezenu, ale co by se podobalo jelitu? Bydlim v AUS a nenapada me, kde to koupit. Jelito je takovy mekky(trochu patlavy), ze?Je to tam potreba kvuli te konzistenci?
Gabriela B
|27. 6. 2006 20:13
Mňam. Podobný recept dělávala moje spolubydlící ze Španělska. Jako klobásu používala chorizo, ale to se asi v Čechách hůře (a nebo za rozumnou cenu) sežene. Hned zařazuji do oblíbených. Je to vynikající.
Tereza Jarčušková
|26. 6. 2006 12:51
Krááááásny recept. Mrkvu vynechám, prípadne nahradím niečím iným, ale je to jednoduché a krásne.