• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po indicku

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po indicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g cizrna
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g rajčata
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      zelená chilli paprička
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce pískavice řecké seno
    • zázvor čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme, asi 1 lžíci dáme stranou a zbytek smažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření a asi po půl minutě přídáme cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut.
2
Pokud je směs suchá, přilijeme vodu. Zbylou cibuli zamícháme s nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Tuto směs přimícháme do uvařené cizrny a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cizrna s kuřecím masem II.

Cizrna s kuřecím masem II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pajapapaja | 14. 8. 2012 13:46

    Zkusila jsem tento recept dneska a je výborný! Přesně jako z indické restaurace. Děkuju

  • Tereza J. | 4. 2. 2008 15:46

    Zalejte cícer v miske vodou, sceďte, vložte do zaváracej fľaše, zaviažte gázou a nechajte pri izbovej teplote. Postup opakujte každý deň, teda zaliať vodou, scediť, naspäť do fľaše, zaviazať gázou. Asi po 4-5 dňoch začne klíčiť, závisí to od teploty a vysušenia cíceru. Konzumuje sa pri veľkosti klíčkov 0,5 cm. Nedávajte klíčiť príliš veľa semien, len toľko, čo spotrebujete,naraz. Preklíčené nie je dobé. Rovnako môžete nechať naklíčiť ľubovoľné semená, sóju, pšenicu, atď.

  • Anonym | 4. 2. 2008 12:06

    Nevite nahodou nekdo, jak se "vyrobi" naklicena cizrna? Muzu si ji naklicit doma, nebo se da nekde koupit, pripadne kde? Nikde na internetu jsem zadny postup nenasla. Diky za radu:-)

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:56

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:53

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Jaapa | 2. 3. 2007 08:49

    Naše rodina si oblíbila polévku z cizrny(mixovanou) připravenou stejně jako hrachovou,jen ochucenou solí a česnekem s opraženou houskou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 20:29

    Milý Martine, cizrna je i bez klíčení po uvaření tak měkká, že ji lze mixovat.

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:19

    A zapomněl jsem, samozřejmě solit až po uvaření, ale to je i v receptu...

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:18

    Cizrnu klíčím (do délky klíčku asi jako průměr zrna), pak je po 20 minutách varu tak měkká, že ji lze i mixovat na pastu do pomazánek.

  • libu | 14. 2. 2007 15:32

    nejlepší je vařit v tlakovém hrnci.

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:14

    Můžu jenom poradit, co mi říkala kamarádka a co opravdu funguje. Cizrna, když se dlouho vaří, tak opět tvrdne.Já jí dřív taky vařila a vařila a bylo jsem překvapená, že je tvrdší a tvrdší.Teď ji vařím tak půl hodiny (ale je asi 24 hod namočená) a stačí to.Při delším vaření mi už tvrdne.

  • jaja13 | 28. 12. 2006 21:47

    Namáčím ji stejně jako fazole. Nejlépe přes noc a vždycky se pěkně uvařila.

  • Marie Schmiederová | 28. 12. 2006 14:32

    Mám problém s vařením cizrny, ať ji vařím, jak chci dlouho, stále je natvrdlá. Existuje na to nějaký zlepšovák?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Cizrna
Přílohy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Koriandr - mletý Mletý kmín Pískavice Rajčata Rostlinný olej Skořice Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

233
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
86
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact