• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po indicku

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po indicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g cizrna
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g rajčata
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      zelená chilli paprička
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce pískavice řecké seno
    • zázvor čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme, asi 1 lžíci dáme stranou a zbytek smažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření a asi po půl minutě přídáme cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut.
2
Pokud je směs suchá, přilijeme vodu. Zbylou cibuli zamícháme s nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Tuto směs přimícháme do uvařené cizrny a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cizrna s kuřecím masem II.

Cizrna s kuřecím masem II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pajapapaja | 14. 8. 2012 13:46

    Zkusila jsem tento recept dneska a je výborný! Přesně jako z indické restaurace. Děkuju

  • Tereza J. | 4. 2. 2008 15:46

    Zalejte cícer v miske vodou, sceďte, vložte do zaváracej fľaše, zaviažte gázou a nechajte pri izbovej teplote. Postup opakujte každý deň, teda zaliať vodou, scediť, naspäť do fľaše, zaviazať gázou. Asi po 4-5 dňoch začne klíčiť, závisí to od teploty a vysušenia cíceru. Konzumuje sa pri veľkosti klíčkov 0,5 cm. Nedávajte klíčiť príliš veľa semien, len toľko, čo spotrebujete,naraz. Preklíčené nie je dobé. Rovnako môžete nechať naklíčiť ľubovoľné semená, sóju, pšenicu, atď.

  • Anonym | 4. 2. 2008 12:06

    Nevite nahodou nekdo, jak se "vyrobi" naklicena cizrna? Muzu si ji naklicit doma, nebo se da nekde koupit, pripadne kde? Nikde na internetu jsem zadny postup nenasla. Diky za radu:-)

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:56

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:53

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Jaapa | 2. 3. 2007 08:49

    Naše rodina si oblíbila polévku z cizrny(mixovanou) připravenou stejně jako hrachovou,jen ochucenou solí a česnekem s opraženou houskou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 20:29

    Milý Martine, cizrna je i bez klíčení po uvaření tak měkká, že ji lze mixovat.

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:19

    A zapomněl jsem, samozřejmě solit až po uvaření, ale to je i v receptu...

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:18

    Cizrnu klíčím (do délky klíčku asi jako průměr zrna), pak je po 20 minutách varu tak měkká, že ji lze i mixovat na pastu do pomazánek.

  • libu | 14. 2. 2007 15:32

    nejlepší je vařit v tlakovém hrnci.

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:14

    Můžu jenom poradit, co mi říkala kamarádka a co opravdu funguje. Cizrna, když se dlouho vaří, tak opět tvrdne.Já jí dřív taky vařila a vařila a bylo jsem překvapená, že je tvrdší a tvrdší.Teď ji vařím tak půl hodiny (ale je asi 24 hod namočená) a stačí to.Při delším vaření mi už tvrdne.

  • jaja13 | 28. 12. 2006 21:47

    Namáčím ji stejně jako fazole. Nejlépe přes noc a vždycky se pěkně uvařila.

  • Marie Schmiederová | 28. 12. 2006 14:32

    Mám problém s vařením cizrny, ať ji vařím, jak chci dlouho, stále je natvrdlá. Existuje na to nějaký zlepšovák?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Cizrna
Přílohy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Koriandr - mletý Mletý kmín Pískavice Rajčata Rostlinný olej Skořice Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

128
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
112
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact