• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po indicku

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po indicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g cizrna
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g rajčata
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      zelená chilli paprička
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce pískavice řecké seno
    • zázvor čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme, asi 1 lžíci dáme stranou a zbytek smažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření a asi po půl minutě přídáme cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut.
2
Pokud je směs suchá, přilijeme vodu. Zbylou cibuli zamícháme s nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Tuto směs přimícháme do uvařené cizrny a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cizrna s kuřecím masem II.

Cizrna s kuřecím masem II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pajapapaja | 14. 8. 2012 13:46

    Zkusila jsem tento recept dneska a je výborný! Přesně jako z indické restaurace. Děkuju

  • Tereza J. | 4. 2. 2008 15:46

    Zalejte cícer v miske vodou, sceďte, vložte do zaváracej fľaše, zaviažte gázou a nechajte pri izbovej teplote. Postup opakujte každý deň, teda zaliať vodou, scediť, naspäť do fľaše, zaviazať gázou. Asi po 4-5 dňoch začne klíčiť, závisí to od teploty a vysušenia cíceru. Konzumuje sa pri veľkosti klíčkov 0,5 cm. Nedávajte klíčiť príliš veľa semien, len toľko, čo spotrebujete,naraz. Preklíčené nie je dobé. Rovnako môžete nechať naklíčiť ľubovoľné semená, sóju, pšenicu, atď.

  • Anonym | 4. 2. 2008 12:06

    Nevite nahodou nekdo, jak se "vyrobi" naklicena cizrna? Muzu si ji naklicit doma, nebo se da nekde koupit, pripadne kde? Nikde na internetu jsem zadny postup nenasla. Diky za radu:-)

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:56

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:53

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Jaapa | 2. 3. 2007 08:49

    Naše rodina si oblíbila polévku z cizrny(mixovanou) připravenou stejně jako hrachovou,jen ochucenou solí a česnekem s opraženou houskou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 20:29

    Milý Martine, cizrna je i bez klíčení po uvaření tak měkká, že ji lze mixovat.

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:19

    A zapomněl jsem, samozřejmě solit až po uvaření, ale to je i v receptu...

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:18

    Cizrnu klíčím (do délky klíčku asi jako průměr zrna), pak je po 20 minutách varu tak měkká, že ji lze i mixovat na pastu do pomazánek.

  • libu | 14. 2. 2007 15:32

    nejlepší je vařit v tlakovém hrnci.

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:14

    Můžu jenom poradit, co mi říkala kamarádka a co opravdu funguje. Cizrna, když se dlouho vaří, tak opět tvrdne.Já jí dřív taky vařila a vařila a bylo jsem překvapená, že je tvrdší a tvrdší.Teď ji vařím tak půl hodiny (ale je asi 24 hod namočená) a stačí to.Při delším vaření mi už tvrdne.

  • jaja13 | 28. 12. 2006 21:47

    Namáčím ji stejně jako fazole. Nejlépe přes noc a vždycky se pěkně uvařila.

  • Marie Schmiederová | 28. 12. 2006 14:32

    Mám problém s vařením cizrny, ať ji vařím, jak chci dlouho, stále je natvrdlá. Existuje na to nějaký zlepšovák?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Cizrna
Přílohy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Koriandr - mletý Mletý kmín Pískavice Rajčata Rostlinný olej Skořice Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Špaldové housky

Špaldové housky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Esíčka

Esíčka

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
28
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z…
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact