• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na paprice se smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na paprice se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna -v suchém stavu
    • sezamový olej
    • 2
      ks cibule -velké
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • mořská sůl
    • 1
      ks pórek
    • 250
      ml smetana -sójová
    • masox -granulovaný,bio(na dochucení)
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Stravitelnost zlepšíme přidáním mořské řasy nebo majoránky. Přivedeme k varu, pak přidáme ještě trošku vody a opět přivedeme k varu. Nesolíme! Po uvedení do varu natlakujeme a vaříme asi 35 - 40 minut. Bez tlakového hrnce vaříme cizrnu asi hodinu a půl. Cizrnu pak scedíme a vývar ponecháme na omáčku.
2
Ve větším kastrolku orestujeme jemně pokrájenou cibulku na sezamovém oleji. Přidáme sladkou papriku a sůl. Přilijeme vodu z cizrny. Mezitím si rozmixujeme polovinu cizrny na hustou kaši s troškou cizrnového vývaru. V hrnci, ve kterém jsme vařili cibulku ji ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, přisypeme šikmo pokrájený pórek a krátce povaříme. Pro více krémovou chuť přilijeme sójovou smetanu. Dochutíme solí, citronovou šťávou a zeleninovým bio bujonem. Servírujeme s celozrnnými těstovinami nebo opečenými jahelnými či kukuřičnými knedlíky.
3
Jinou, ale také skvělou chuť dodá omáčce tahini a trochu česneku.
4
Bez pšeničného lepku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 7. 6. 2015 21:59

    Vtipna odpoved!!

  • Alex | 7. 6. 2015 21:57

    Bio dochucovadlo neznam a tak jsem misto nej pouzila bujon bez glutamatu. Skvele jidlo!!

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2014 13:47

    ...s biokuchařkou jsem ještě neměl tu čest... ;-)

  • Hanka | 16. 6. 2012 21:36

    Dobrý den. Měla jsem půjčenou biokuchařku Hanky Zemanové, kde byl recept "cizrna na paprice", který jsem chtěla vyzkoušet a nestihla :(. Mám otázku zda recept tady uvedený je z této kuchařky? Děkuji

  • Poulová Dana | 3. 2. 2012 21:25

    Lepší jídlo jsem dlouho opravdu neměla. Cizrnu na smetaně s těstovinami jsem měla ve vega jídelně v Mandele v Hlinsku, kterou provozuje paní Donáčková, moc dobré děkuji. 8-)

  • Barková Eva | 10. 1. 2012 19:43

    Sojovou smetanu jsem nesháněla a použila klasickou, bylo to dobré :-P .

  • Katka | 20. 11. 2011 16:53

    Bylo to vynikající!

  • Jiřinka | 6. 4. 2011 12:31

    Musím říct,že je to vynikající. Rychlé,zdravé,chutné. I ženám na klubech zdraví moc chutná. Předávám tento recept dál. :-D

  • Petra Obručová | 6. 4. 2011 11:48

    Vynikající jídlo. Zdravé, rychlé a velmi chutné. Chutná i našemu 3.letému "nejedlíkovi".

  • Anička | 3. 4. 2011 21:08

    Ano, s bobkovým listem je cizrna stravitelnější. Recept je velmi pěkný a hlavně chutný, i pro masožravce :-)) !

  • irma | 3. 4. 2011 16:32

    wow tak dobré jídlo jsem ještě nejedla :-D <3 :-) 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 2. 2011 15:52

    ...děkuji za foto,jsem rád,že chutnalo :-* .

  • pippiva
    pippiva | 19. 2. 2011 15:49

    Tak jsem uvarila dnes k obedu,moc jsme si pochutnali.Sezamovy olej jsem nahradila olivovym,poprve jsem ochutnala sojovou smetanu(u vareni jsem si ji vesele popijela :-D )Servirovala jsem s rajcatovymi testovinami,diky za receptik,pridavam fotku ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 1. 2011 16:18

    To se mi libi,cizrnu mame moc radi,co nejdriv musim vyzkouset :-) Jinak stravitelnost muzeme take zlepsit i pridanim bobkoveho listu ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Masox Mletá sladká paprika Mořská sůl Pórek Sezamový olej Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Košovská specialita

Košovská specialita

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

76
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
32
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
Cizrna po boloňsku
Cizrna po boloňsku
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact