• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na paprice se smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na paprice se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna -v suchém stavu
    • sezamový olej
    • 2
      ks cibule -velké
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • mořská sůl
    • 1
      ks pórek
    • 250
      ml smetana -sójová
    • masox -granulovaný,bio(na dochucení)
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Stravitelnost zlepšíme přidáním mořské řasy nebo majoránky. Přivedeme k varu, pak přidáme ještě trošku vody a opět přivedeme k varu. Nesolíme! Po uvedení do varu natlakujeme a vaříme asi 35 - 40 minut. Bez tlakového hrnce vaříme cizrnu asi hodinu a půl. Cizrnu pak scedíme a vývar ponecháme na omáčku.
2
Ve větším kastrolku orestujeme jemně pokrájenou cibulku na sezamovém oleji. Přidáme sladkou papriku a sůl. Přilijeme vodu z cizrny. Mezitím si rozmixujeme polovinu cizrny na hustou kaši s troškou cizrnového vývaru. V hrnci, ve kterém jsme vařili cibulku ji ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, přisypeme šikmo pokrájený pórek a krátce povaříme. Pro více krémovou chuť přilijeme sójovou smetanu. Dochutíme solí, citronovou šťávou a zeleninovým bio bujonem. Servírujeme s celozrnnými těstovinami nebo opečenými jahelnými či kukuřičnými knedlíky.
3
Jinou, ale také skvělou chuť dodá omáčce tahini a trochu česneku.
4
Bez pšeničného lepku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 7. 6. 2015 21:59

    Vtipna odpoved!!

  • Alex | 7. 6. 2015 21:57

    Bio dochucovadlo neznam a tak jsem misto nej pouzila bujon bez glutamatu. Skvele jidlo!!

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2014 13:47

    ...s biokuchařkou jsem ještě neměl tu čest... ;-)

  • Hanka | 16. 6. 2012 21:36

    Dobrý den. Měla jsem půjčenou biokuchařku Hanky Zemanové, kde byl recept "cizrna na paprice", který jsem chtěla vyzkoušet a nestihla :(. Mám otázku zda recept tady uvedený je z této kuchařky? Děkuji

  • Poulová Dana | 3. 2. 2012 21:25

    Lepší jídlo jsem dlouho opravdu neměla. Cizrnu na smetaně s těstovinami jsem měla ve vega jídelně v Mandele v Hlinsku, kterou provozuje paní Donáčková, moc dobré děkuji. 8-)

  • Barková Eva | 10. 1. 2012 19:43

    Sojovou smetanu jsem nesháněla a použila klasickou, bylo to dobré :-P .

  • Katka | 20. 11. 2011 16:53

    Bylo to vynikající!

  • Jiřinka | 6. 4. 2011 12:31

    Musím říct,že je to vynikající. Rychlé,zdravé,chutné. I ženám na klubech zdraví moc chutná. Předávám tento recept dál. :-D

  • Petra Obručová | 6. 4. 2011 11:48

    Vynikající jídlo. Zdravé, rychlé a velmi chutné. Chutná i našemu 3.letému "nejedlíkovi".

  • Anička | 3. 4. 2011 21:08

    Ano, s bobkovým listem je cizrna stravitelnější. Recept je velmi pěkný a hlavně chutný, i pro masožravce :-)) !

  • irma | 3. 4. 2011 16:32

    wow tak dobré jídlo jsem ještě nejedla :-D <3 :-) 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 2. 2011 15:52

    ...děkuji za foto,jsem rád,že chutnalo :-* .

  • pippiva
    pippiva | 19. 2. 2011 15:49

    Tak jsem uvarila dnes k obedu,moc jsme si pochutnali.Sezamovy olej jsem nahradila olivovym,poprve jsem ochutnala sojovou smetanu(u vareni jsem si ji vesele popijela :-D )Servirovala jsem s rajcatovymi testovinami,diky za receptik,pridavam fotku ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 1. 2011 16:18

    To se mi libi,cizrnu mame moc radi,co nejdriv musim vyzkouset :-) Jinak stravitelnost muzeme take zlepsit i pridanim bobkoveho listu ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Masox Mletá sladká paprika Mořská sůl Pórek Sezamový olej Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Hamburgery original

Hamburgery original

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
85
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
70
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
55
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
Cizrna po boloňsku
Cizrna po boloňsku
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact