• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na paprice se smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na paprice se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna -v suchém stavu
    • sezamový olej
    • 2
      ks cibule -velké
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • mořská sůl
    • 1
      ks pórek
    • 250
      ml smetana -sójová
    • masox -granulovaný,bio(na dochucení)
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Stravitelnost zlepšíme přidáním mořské řasy nebo majoránky. Přivedeme k varu, pak přidáme ještě trošku vody a opět přivedeme k varu. Nesolíme! Po uvedení do varu natlakujeme a vaříme asi 35 - 40 minut. Bez tlakového hrnce vaříme cizrnu asi hodinu a půl. Cizrnu pak scedíme a vývar ponecháme na omáčku.
2
Ve větším kastrolku orestujeme jemně pokrájenou cibulku na sezamovém oleji. Přidáme sladkou papriku a sůl. Přilijeme vodu z cizrny. Mezitím si rozmixujeme polovinu cizrny na hustou kaši s troškou cizrnového vývaru. V hrnci, ve kterém jsme vařili cibulku ji ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, přisypeme šikmo pokrájený pórek a krátce povaříme. Pro více krémovou chuť přilijeme sójovou smetanu. Dochutíme solí, citronovou šťávou a zeleninovým bio bujonem. Servírujeme s celozrnnými těstovinami nebo opečenými jahelnými či kukuřičnými knedlíky.
3
Jinou, ale také skvělou chuť dodá omáčce tahini a trochu česneku.
4
Bez pšeničného lepku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Maso na paprice s cuketou a smetanou

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Meruňková cizrna

Meruňková cizrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 7. 6. 2015 21:59

    Vtipna odpoved!!

  • Alex | 7. 6. 2015 21:57

    Bio dochucovadlo neznam a tak jsem misto nej pouzila bujon bez glutamatu. Skvele jidlo!!

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2014 13:47

    ...s biokuchařkou jsem ještě neměl tu čest... ;-)

  • Hanka | 16. 6. 2012 21:36

    Dobrý den. Měla jsem půjčenou biokuchařku Hanky Zemanové, kde byl recept "cizrna na paprice", který jsem chtěla vyzkoušet a nestihla :(. Mám otázku zda recept tady uvedený je z této kuchařky? Děkuji

  • Poulová Dana | 3. 2. 2012 21:25

    Lepší jídlo jsem dlouho opravdu neměla. Cizrnu na smetaně s těstovinami jsem měla ve vega jídelně v Mandele v Hlinsku, kterou provozuje paní Donáčková, moc dobré děkuji. 8-)

  • Barková Eva | 10. 1. 2012 19:43

    Sojovou smetanu jsem nesháněla a použila klasickou, bylo to dobré :-P .

  • Katka | 20. 11. 2011 16:53

    Bylo to vynikající!

  • Jiřinka | 6. 4. 2011 12:31

    Musím říct,že je to vynikající. Rychlé,zdravé,chutné. I ženám na klubech zdraví moc chutná. Předávám tento recept dál. :-D

  • Petra Obručová | 6. 4. 2011 11:48

    Vynikající jídlo. Zdravé, rychlé a velmi chutné. Chutná i našemu 3.letému "nejedlíkovi".

  • Anička | 3. 4. 2011 21:08

    Ano, s bobkovým listem je cizrna stravitelnější. Recept je velmi pěkný a hlavně chutný, i pro masožravce :-)) !

  • irma | 3. 4. 2011 16:32

    wow tak dobré jídlo jsem ještě nejedla :-D <3 :-) 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 2. 2011 15:52

    ...děkuji za foto,jsem rád,že chutnalo :-* .

  • pippiva
    pippiva | 19. 2. 2011 15:49

    Tak jsem uvarila dnes k obedu,moc jsme si pochutnali.Sezamovy olej jsem nahradila olivovym,poprve jsem ochutnala sojovou smetanu(u vareni jsem si ji vesele popijela :-D )Servirovala jsem s rajcatovymi testovinami,diky za receptik,pridavam fotku ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 1. 2011 16:18

    To se mi libi,cizrnu mame moc radi,co nejdriv musim vyzkouset :-) Jinak stravitelnost muzeme take zlepsit i pridanim bobkoveho listu ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Masox Mletá sladká paprika Mořská sůl Pórek Sezamový olej Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

125
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
70
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
60
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
Cizrna po boloňsku
Cizrna po boloňsku
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Cizrna na paprice se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact