Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme, bude stačit takové množství, aby cizrna byla ponořená na půl. V pánvičce rozehřejeme dostatečné množství oleje a osmažíme oloupaný česnek v celku společne s větvičkou rozmarýnu a ančovičkami (ty se nám rozpustí). Podlejeme vínem, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tymián nakrájený na drobno a za občasného míchání necháme odpařit víno. Odstraníme česnek a rozmarýn a tuto směs přidáme k cizrně. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, ke konci dosolíme. Podáváme s opečenými plátky chleba, můžeme dochutit pálivou paprikou, čerstvou petrželkou a panenským olivovým olejem.