• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na italský způsob

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g cizrna
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 nozka,listy odrezeme
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • olivový olej
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 1
      lžička petržel

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houby na italský způsob

Houby na italský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PetaMaci | 15. 8. 2018 22:07

    Je to dobré :-) Akorát jsem do toho přidala ještě cuketu a krůtí kousky... masíčko by mi chybělo ;-) ( pro nemasaře doporučuji úzené tofu)

  • Monika | 12. 1. 2017 12:08

    výborné, děkuji!!

  • monika | 12. 1. 2017 12:07

    Právě jsem uvařila přesně podle receptu. Jsem mile překvapená, je to vynikající. Jídlo budu vařit pravidelně. Děkuji moc za recept. :-)

  • Erdbeere01 | 26. 11. 2015 14:15

    No výborné! Přidala jsem ještě čerstvý závor :)

  • sandycz | 29. 10. 2015 12:07

    Podle mého se musíš řídit tím co je napsané na obalu, určitě to tam bude :)

  • erdela | 5. 10. 2015 16:28

    Cizrnu přes noc , nebo tak 6 hodin namočím a vařím hodinu a je ok :)

  • Andrea Dalecká | 6. 9. 2015 15:31

    Vynikající.

  • Karin | 6. 6. 2015 17:54

    Fakt se to musí vařit 120 minut?? :-(

  • ksvetluska | 18. 4. 2015 11:57

    Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat,že mě tento recept mile překvapil. Moc jsem si pochutnala :)

  • Svíťa | 18. 4. 2015 11:55

    Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat, že mě tento recept mile překvapil :) Výborné :-)

  • SOUSAN | 2. 3. 2014 17:51

    Vyborne. Nemela jsem celer, ale nechybel mi tam. Rajcata jsem dala az uplne na konec, aby zustaly vitaminky a mne tyo tak i vic chutna. Ke konci jsem pridala dva strouzky cesneku a bylo to vyborne. Zkuste :-)

  • pippiva
    pippiva | 24. 1. 2014 10:54

    Trochu vody ve ktere se cizrna varila pridejte, at se ma v cem uvarit zelenina.

  • Barča | 22. 1. 2014 07:43

    Chtěla jsem se zeptat, jestli se cizrna potom přidává i s tou uvařenou vodou.

  • Eve | 3. 1. 2014 22:46

    Úžasný! Děkujeme za recept.

  • JTereza | 28. 6. 2013 18:40

    Cícer treba skutočne tak dlho namáčať, nie ako fazuľu. Potom jej stačí 20 min . Čím dlhšie ju máčate, tým má lepšiu chuť, ostatne všetky strukoviny. Vláknina potrebuje čas na nasiaknutie. :-)

  • pippiva
    pippiva | 27. 6. 2013 23:42

    predpokladam, ze cizrnu varite v tlakovem hrnci pokud vam staci 20 minut. me by 20 minut opravdu nestacilo, ale faktem je ze takdlouho jsem ji namocenou nikdy nemela... Vzdycky si vzpomenu na posledni chvili. :-)

  • RauM
    RauM | 25. 6. 2013 12:13

    já se receptem pouze inspirovala k jinému jídlu, ale přijde mi zbytečné vařit cizrnu 2 hodiny!!! namočené jsem měla přes noc asi 14-15 hodin a po 20 minutách vaření mám cizrnu tak akorát, jak jí potřebuji - měkkou, ale na skus, aby se mi při další úpravě nerozpadala

  • lada | 18. 9. 2012 19:52

    tak toto byla moje cizrnova premiera. nez jsem sla do prace, namocila jsem ji a vecer jsem se lekla, ptz z te misky pretekala a takove velke boby z toho :D sice mi pak sezrala spoustu elektriky nez se uvarila domeka, ale je vyborna. cele se mi to do panve nevlezlo, tak ji tu jim samotnou s mrkvi. a vazne lahudecka :D <3

  • K.K. | 17. 7. 2012 15:23

    super <:-)

  • Jan | 11. 6. 2012 20:32

    Myslim, že Martin možná reagoval na příspěvek z 08.11.2010 - "Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou." ... on vlastně recept pochválil a pak dodal, že klobásu by tam nedával :) Ale kdoví ;)

  • 1136 | 25. 4. 2012 14:39

    ...ty tam vidíš nějakou uzeninu ? Zkus syrouvou mrkev, zbystří ti zrak....;-)))

  • Martin | 28. 12. 2011 13:26

    Super! Jak cesi ze zdraveho jidla udelaji vlastni uzenarsky humus... Fuj.

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 10. 2011 16:15

    Je to v řešení, víme o tom. Díky

  • pippiva
    pippiva | 4. 10. 2011 16:04

    Prosim o opravu autora fotky u receptu, autorem fotky nejsem ja, ale Tereza J. Uz jsem na to jednou upozornovala. Diky.

  • aliena | 4. 7. 2011 15:46

    Díky za inspiraci, trošku jsem recept obměnila. Cizrnu jsem uvařila dopředu, ale bez sody. Zeleninu jsem udusila na olivovém oleji a navíc jsem dala cuketu, červenou čerstvou papriku, kořenovou petržel, česnek, pálivé papriky celou lžíci, zeleninový bujón a ještě pepř a tymián a čerstvou zelenou petrželku a trochu kečupu. Hotovou cizrnu bez vody jsem přidala do zeleniny. Dostatečně dlouho namočená cizrna se uvaří do měkka i bez tlakového hrnce. Taky je škoda vařit zeleninu v papiňáku - rozvaří se a není už tak dobrá. K tomu bagetka s česnekem, maso tomu opravdu nechybí.

  • Janaso | 8. 11. 2010 14:44

    Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou.

  • Jana Sochová | 3. 3. 2010 16:51

    Moc dobrá obměna cizrny, děkuji za recept.

  • Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:59

    jinak recept mc chválím!!

  • Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:58

    cizrna sice sodou změkne a nenadýmá, ale prý ztratí dost živin. tak dělejte jak myslíte :-)

  • jana martanovicova | 15. 1. 2009 07:29

    Veľmi chutné jedlo.Teraz po sviatkoch padne veľmi dobre.

  • Tereza J. | 27. 4. 2008 07:57

    Cícer bol veľmi chutný, aj keď ja mrkvu vyberám :))) ďakujem za novú obmenu cíceru, je to za 1:)))

  • Tereza J. | 27. 4. 2008 07:53

    Bolo to veľmi chutné, aj keď ja som mrkvu vyberala von :))) Len som uvarila cícer dopredu samostatne, zvyšok podľa receptu. Ďakujem za ďalšiu obmenu cíceru. Za 1.

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 17:44

    Strukoviny od sódy zmäknú rýchlejšie, lenže zároveň sa v nich zničia vitamíny skupiny B. A to by bola škoda. Radšej dlhšie namáčať. Ale to je na každom, ja nepoužívam sódu, cícer je namočený, zajtra varím, pretože máme cícer radi a toto sa mi páči:))) Potom pribudne aj foto.

  • MartinV | 18. 11. 2007 11:27

    Proti nadýmání u luštěnin slouží kurkuma (součást karí), která je i krásně obarví a výborně dochutí.

  • Lusinda | 15. 11. 2007 12:57

    Já jsem četla,že díky sodě luštěnina nejen změkne,ale je to dobré i proti nadýmání.

  • Anonym | 15. 11. 2007 07:04

    Nejsem autor,ale slyšela jsem,že soda pomůže uvařit cizrnu dříve.PS

  • iva nemcova | 14. 11. 2007 19:49

    Ano,pridanim sody cizrna lepe zmekne a je jemnejsi,ale pokud ji nepridate,tak se nic nestane.Zmekne i tak.Tchyne rika,ze se cizrna sodou "otevre". :-)

  • Gábina H | 14. 11. 2007 15:46

    Jakou funkci má ta soda při namáčení cizrny? Lépe změkne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Petržel Rajčata Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
49
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
33
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Citrusový salát s brusinkami
Citrusový salát s brusinkami
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se smetanou
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact