Je to dobré :-) Akorát jsem do toho přidala ještě cuketu a krůtí kousky... masíčko by mi chybělo ;-) ( pro nemasaře doporučuji úzené tofu)
výborné, děkuji!!
Právě jsem uvařila přesně podle receptu. Jsem mile překvapená, je to vynikající. Jídlo budu vařit pravidelně. Děkuji moc za recept. :-)
Podle mého se musíš řídit tím co je napsané na obalu, určitě to tam bude :)
Cizrnu přes noc , nebo tak 6 hodin namočím a vařím hodinu a je ok :)
Vynikající.
Fakt se to musí vařit 120 minut?? :-(
Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat,že mě tento recept mile překvapil. Moc jsem si pochutnala :)
Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat, že mě tento recept mile překvapil :) Výborné :-)
Vyborne. Nemela jsem celer, ale nechybel mi tam. Rajcata jsem dala az uplne na konec, aby zustaly vitaminky a mne tyo tak i vic chutna. Ke konci jsem pridala dva strouzky cesneku a bylo to vyborne. Zkuste :-)
Trochu vody ve ktere se cizrna varila pridejte, at se ma v cem uvarit zelenina.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se cizrna potom přidává i s tou uvařenou vodou.
Úžasný! Děkujeme za recept.
Cícer treba skutočne tak dlho namáčať, nie ako fazuľu. Potom jej stačí 20 min . Čím dlhšie ju máčate, tým má lepšiu chuť, ostatne všetky strukoviny. Vláknina potrebuje čas na nasiaknutie. :-)
predpokladam, ze cizrnu varite v tlakovem hrnci pokud vam staci 20 minut. me by 20 minut opravdu nestacilo, ale faktem je ze takdlouho jsem ji namocenou nikdy nemela... Vzdycky si vzpomenu na posledni chvili. :-)
já se receptem pouze inspirovala k jinému jídlu, ale přijde mi zbytečné vařit cizrnu 2 hodiny!!! namočené jsem měla přes noc asi 14-15 hodin a po 20 minutách vaření mám cizrnu tak akorát, jak jí potřebuji - měkkou, ale na skus, aby se mi při další úpravě nerozpadala
tak toto byla moje cizrnova premiera. nez jsem sla do prace, namocila jsem ji a vecer jsem se lekla, ptz z te misky pretekala a takove velke boby z toho :D sice mi pak sezrala spoustu elektriky nez se uvarila domeka, ale je vyborna. cele se mi to do panve nevlezlo, tak ji tu jim samotnou s mrkvi. a vazne lahudecka :D <3
super <:-)
Myslim, že Martin možná reagoval na příspěvek z 08.11.2010 - "Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou." ... on vlastně recept pochválil a pak dodal, že klobásu by tam nedával :) Ale kdoví ;)
...ty tam vidíš nějakou uzeninu ? Zkus syrouvou mrkev, zbystří ti zrak....;-)))
Super! Jak cesi ze zdraveho jidla udelaji vlastni uzenarsky humus... Fuj.
Prosim o opravu autora fotky u receptu, autorem fotky nejsem ja, ale Tereza J. Uz jsem na to jednou upozornovala. Diky.
Díky za inspiraci, trošku jsem recept obměnila. Cizrnu jsem uvařila dopředu, ale bez sody. Zeleninu jsem udusila na olivovém oleji a navíc jsem dala cuketu, červenou čerstvou papriku, kořenovou petržel, česnek, pálivé papriky celou lžíci, zeleninový bujón a ještě pepř a tymián a čerstvou zelenou petrželku a trochu kečupu. Hotovou cizrnu bez vody jsem přidala do zeleniny. Dostatečně dlouho namočená cizrna se uvaří do měkka i bez tlakového hrnce. Taky je škoda vařit zeleninu v papiňáku - rozvaří se a není už tak dobrá. K tomu bagetka s česnekem, maso tomu opravdu nechybí.
Moc dobrá obměna cizrny, děkuji za recept.
jinak recept mc chválím!!
cizrna sice sodou změkne a nenadýmá, ale prý ztratí dost živin. tak dělejte jak myslíte :-)
Veľmi chutné jedlo.Teraz po sviatkoch padne veľmi dobre.
Cícer bol veľmi chutný, aj keď ja mrkvu vyberám :))) ďakujem za novú obmenu cíceru, je to za 1:)))
Bolo to veľmi chutné, aj keď ja som mrkvu vyberala von :))) Len som uvarila cícer dopredu samostatne, zvyšok podľa receptu. Ďakujem za ďalšiu obmenu cíceru. Za 1.
Strukoviny od sódy zmäknú rýchlejšie, lenže zároveň sa v nich zničia vitamíny skupiny B. A to by bola škoda. Radšej dlhšie namáčať. Ale to je na každom, ja nepoužívam sódu, cícer je namočený, zajtra varím, pretože máme cícer radi a toto sa mi páči:))) Potom pribudne aj foto.
Proti nadýmání u luštěnin slouží kurkuma (součást karí), která je i krásně obarví a výborně dochutí.
Já jsem četla,že díky sodě luštěnina nejen změkne,ale je to dobré i proti nadýmání.
Nejsem autor,ale slyšela jsem,že soda pomůže uvařit cizrnu dříve.PS
Ano,pridanim sody cizrna lepe zmekne a je jemnejsi,ale pokud ji nepridate,tak se nic nestane.Zmekne i tak.Tchyne rika,ze se cizrna sodou "otevre". :-)
Jakou funkci má ta soda při namáčení cizrny? Lépe změkne?