• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na italský způsob

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g cizrna
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 nozka,listy odrezeme
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • olivový olej
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 1
      lžička petržel

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houby na italský způsob

Houby na italský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PetaMaci | 15. 8. 2018 22:07

    Je to dobré :-) Akorát jsem do toho přidala ještě cuketu a krůtí kousky... masíčko by mi chybělo ;-) ( pro nemasaře doporučuji úzené tofu)

  • Monika | 12. 1. 2017 12:08

    výborné, děkuji!!

  • monika | 12. 1. 2017 12:07

    Právě jsem uvařila přesně podle receptu. Jsem mile překvapená, je to vynikající. Jídlo budu vařit pravidelně. Děkuji moc za recept. :-)

  • Erdbeere01 | 26. 11. 2015 14:15

    No výborné! Přidala jsem ještě čerstvý závor :)

  • sandycz | 29. 10. 2015 12:07

    Podle mého se musíš řídit tím co je napsané na obalu, určitě to tam bude :)

  • erdela | 5. 10. 2015 16:28

    Cizrnu přes noc , nebo tak 6 hodin namočím a vařím hodinu a je ok :)

  • Andrea Dalecká | 6. 9. 2015 15:31

    Vynikající.

  • Karin | 6. 6. 2015 17:54

    Fakt se to musí vařit 120 minut?? :-(

  • ksvetluska | 18. 4. 2015 11:57

    Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat,že mě tento recept mile překvapil. Moc jsem si pochutnala :)

  • Svíťa | 18. 4. 2015 11:55

    Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat, že mě tento recept mile překvapil :) Výborné :-)

  • SOUSAN | 2. 3. 2014 17:51

    Vyborne. Nemela jsem celer, ale nechybel mi tam. Rajcata jsem dala az uplne na konec, aby zustaly vitaminky a mne tyo tak i vic chutna. Ke konci jsem pridala dva strouzky cesneku a bylo to vyborne. Zkuste :-)

  • pippiva
    pippiva | 24. 1. 2014 10:54

    Trochu vody ve ktere se cizrna varila pridejte, at se ma v cem uvarit zelenina.

  • Barča | 22. 1. 2014 07:43

    Chtěla jsem se zeptat, jestli se cizrna potom přidává i s tou uvařenou vodou.

  • Eve | 3. 1. 2014 22:46

    Úžasný! Děkujeme za recept.

  • JTereza | 28. 6. 2013 18:40

    Cícer treba skutočne tak dlho namáčať, nie ako fazuľu. Potom jej stačí 20 min . Čím dlhšie ju máčate, tým má lepšiu chuť, ostatne všetky strukoviny. Vláknina potrebuje čas na nasiaknutie. :-)

  • pippiva
    pippiva | 27. 6. 2013 23:42

    predpokladam, ze cizrnu varite v tlakovem hrnci pokud vam staci 20 minut. me by 20 minut opravdu nestacilo, ale faktem je ze takdlouho jsem ji namocenou nikdy nemela... Vzdycky si vzpomenu na posledni chvili. :-)

  • RauM
    RauM | 25. 6. 2013 12:13

    já se receptem pouze inspirovala k jinému jídlu, ale přijde mi zbytečné vařit cizrnu 2 hodiny!!! namočené jsem měla přes noc asi 14-15 hodin a po 20 minutách vaření mám cizrnu tak akorát, jak jí potřebuji - měkkou, ale na skus, aby se mi při další úpravě nerozpadala

  • lada | 18. 9. 2012 19:52

    tak toto byla moje cizrnova premiera. nez jsem sla do prace, namocila jsem ji a vecer jsem se lekla, ptz z te misky pretekala a takove velke boby z toho :D sice mi pak sezrala spoustu elektriky nez se uvarila domeka, ale je vyborna. cele se mi to do panve nevlezlo, tak ji tu jim samotnou s mrkvi. a vazne lahudecka :D <3

  • K.K. | 17. 7. 2012 15:23

    super <:-)

  • Jan | 11. 6. 2012 20:32

    Myslim, že Martin možná reagoval na příspěvek z 08.11.2010 - "Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou." ... on vlastně recept pochválil a pak dodal, že klobásu by tam nedával :) Ale kdoví ;)

  • 1136 | 25. 4. 2012 14:39

    ...ty tam vidíš nějakou uzeninu ? Zkus syrouvou mrkev, zbystří ti zrak....;-)))

  • Martin | 28. 12. 2011 13:26

    Super! Jak cesi ze zdraveho jidla udelaji vlastni uzenarsky humus... Fuj.

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 10. 2011 16:15

    Je to v řešení, víme o tom. Díky

  • pippiva
    pippiva | 4. 10. 2011 16:04

    Prosim o opravu autora fotky u receptu, autorem fotky nejsem ja, ale Tereza J. Uz jsem na to jednou upozornovala. Diky.

  • aliena | 4. 7. 2011 15:46

    Díky za inspiraci, trošku jsem recept obměnila. Cizrnu jsem uvařila dopředu, ale bez sody. Zeleninu jsem udusila na olivovém oleji a navíc jsem dala cuketu, červenou čerstvou papriku, kořenovou petržel, česnek, pálivé papriky celou lžíci, zeleninový bujón a ještě pepř a tymián a čerstvou zelenou petrželku a trochu kečupu. Hotovou cizrnu bez vody jsem přidala do zeleniny. Dostatečně dlouho namočená cizrna se uvaří do měkka i bez tlakového hrnce. Taky je škoda vařit zeleninu v papiňáku - rozvaří se a není už tak dobrá. K tomu bagetka s česnekem, maso tomu opravdu nechybí.

  • Janaso | 8. 11. 2010 14:44

    Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou.

  • Jana Sochová | 3. 3. 2010 16:51

    Moc dobrá obměna cizrny, děkuji za recept.

  • Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:59

    jinak recept mc chválím!!

  • Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:58

    cizrna sice sodou změkne a nenadýmá, ale prý ztratí dost živin. tak dělejte jak myslíte :-)

  • jana martanovicova | 15. 1. 2009 07:29

    Veľmi chutné jedlo.Teraz po sviatkoch padne veľmi dobre.

  • Tereza J. | 27. 4. 2008 07:57

    Cícer bol veľmi chutný, aj keď ja mrkvu vyberám :))) ďakujem za novú obmenu cíceru, je to za 1:)))

  • Tereza J. | 27. 4. 2008 07:53

    Bolo to veľmi chutné, aj keď ja som mrkvu vyberala von :))) Len som uvarila cícer dopredu samostatne, zvyšok podľa receptu. Ďakujem za ďalšiu obmenu cíceru. Za 1.

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 17:44

    Strukoviny od sódy zmäknú rýchlejšie, lenže zároveň sa v nich zničia vitamíny skupiny B. A to by bola škoda. Radšej dlhšie namáčať. Ale to je na každom, ja nepoužívam sódu, cícer je namočený, zajtra varím, pretože máme cícer radi a toto sa mi páči:))) Potom pribudne aj foto.

  • MartinV | 18. 11. 2007 11:27

    Proti nadýmání u luštěnin slouží kurkuma (součást karí), která je i krásně obarví a výborně dochutí.

  • Lusinda | 15. 11. 2007 12:57

    Já jsem četla,že díky sodě luštěnina nejen změkne,ale je to dobré i proti nadýmání.

  • Anonym | 15. 11. 2007 07:04

    Nejsem autor,ale slyšela jsem,že soda pomůže uvařit cizrnu dříve.PS

  • iva nemcova | 14. 11. 2007 19:49

    Ano,pridanim sody cizrna lepe zmekne a je jemnejsi,ale pokud ji nepridate,tak se nic nestane.Zmekne i tak.Tchyne rika,ze se cizrna sodou "otevre". :-)

  • Gábina H | 14. 11. 2007 15:46

    Jakou funkci má ta soda při namáčení cizrny? Lépe změkne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cizrna
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Petržel Rajčata Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

311
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
56
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
47
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
35
Kotlety (řízky) v alobalu
Kotlety (řízky) v alobalu
33
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Vojtkův syn Beník (10): Krvavé zranění na koloběžce! Je to zbraň, má jasno jeho máma

Vojtkův syn Beník (10): Krvavé zranění na koloběžce! Je to zbraň, má jasno jeho máma

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Citrusový salát s brusinkami
Citrusový salát s brusinkami
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se smetanou
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact