Z jednoho dobře očištěného citronu nastrouháme na jemném struhadle kůru (pouze žlutou část!) a z citrónů vymačkáme šťávu. Šťávy bychom měli mít 140 - 150 ml. Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání necháme 1 - 2 minuty, pak směs odstavíme a ihned do ní přidáme pokrájené máslo, které necháme během míchání rozpustit a spojit s citronovou směsí. Krémem pak potíráme korpusy, pečivo, linecké cukroví...
2
Krém je výrazný a pikantní, takže nejdřív ochutnáme a pak mažeme, aby jsme dobře odhadli použité množství.
3
Stejným způsobem připravíme i pomerančový krém. Postačí nám 2 - 3 pomeranče a čerstvě nastrouhaná kůra (jen oranžová část) z větší poloviny pomeranče. Tento krém nebude tak "ostrý" jako citronový, ale výraznou chuť pomerančů si zachová.