Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme v horké vodní lázni do zhoustnutí.
2
Po vychladnutí do citronové směsi zašleháme tvaroh a necháme vychladnout a proležet.
3
Vhodné do pohárů, dezertů, řezů, jako osvěžující pomazánka na pečivo...
...nevím, co se u vás přihodilo, ale podle ostatních komentářů máte problém s výsledkem jen vy a podle fotky, kterou jsem vložil, nic tekutého vážně nehrozí a pokud dodržíte postup: mícháme do zhoustnutí, vychladíme, promícháme a dáme proležet se musí podařit :) nic těžkého na tom není :D
Chutná dobře, to nepopírám. Ale krém mi vyšel kompletně tekutý a teď s tím už nic nemůžu dělat. Leda tak začít znova s mísou plnou nepoužitelného krému, který opravdu nemám jak spotřebovat. Držela jsem se postupu a prostě to nevyšlo. Zjevně nějaká důležitá informace chybí. Děkuji "pěkně"
Bohatová
|26. 3. 2017 18:37
Dokonalá chuť! Krém všem milovníkům citronového mlsání doporučuji.
Lucka
|27. 9. 2016 15:19
Skvělý s piškotama a mandarinkama ;)
Marcela
|19. 7. 2016 10:23
Skvělý krém. Kdo rád citronovou příchuť ať zkusí a uvidí, že si pochutná :-) .
honza
|24. 5. 2015 15:46
děláme s ovocem - kiwi, mandarinka, zelené hroznové víno
můj nejoblíbenější krém, vždy se na to těšíme
Renata
|20. 7. 2014 05:17
to se ma vyšlehat nad parou a da se to použit i tak že na to dam potahovaci hmotu na dortě
...dá se použít (například recept: Citronový dort (řezy) s želé), ale korpus si samozřejmě můžete udělat podle svého a dozdobit taky jak chcete nebo potřebujete, polevou nebo ovocem...
Veronika
|29. 1. 2014 10:52
dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li se tento krém dá použít i na dort?
předem děkuji za odpověď. V.
Martina
|8. 5. 2013 20:55
Skvělý a pikantní krém, děkuji. Lepší citronový jsem ještě nejedla a do piškotových pohárů s ovocem se výborně hodil :-* .
Jitka
|24. 4. 2013 13:51
Vodní lázeň se dělá tak, že dáš skleněnou misku nebo kastrolek do většího kastrolu s vroucí vodou a vaříš v ní, né z prudka! aby voda necákala do té menší nádoby, to co máš v té menší nádobě. Kdybys vařila rovnou na ohni, bylo by to rychlé a žloutky by se srazily, takto to jde pomaleji ale s potřebným efektem. Tenhle krém v létě mrazím v kelímkách místo nanuků, je vynikající :D !!
hnus
|9. 4. 2013 18:58
nechápu ty kladné komentáře, je to naprostý humus! :-$
lulu
|7. 4. 2013 02:01
Muzete mi poradit co a jak s tou horkou lazni?Nejak to nechapu,to mam uvarit nebo jak?? :-\
Pavlína
|10. 12. 2012 13:15
V kuchyni mě už máloco překvapí,ale tenhle recept mě doslova posadil na zadek.Krém je fantastický,svěží,jemný a nevím co ještě.Prostě lahůdka po všech stránkách a moc moc moc děkuji za tenhle objev,hotový poklad mezi recepty <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)
Lucka
|22. 7. 2012 17:53
Dokonalost,piskotové těsto na to jsem dala směs+ přídavek mandarinky,kiwi,jahody a udělala čokoládovou polevu,kterou jsem to sem tam nazdobila.
Dezert na léto jako dělaný;)
Anderlová
|6. 7. 2012 13:49
Krém je pikantní a svěží, výborně osvěží a dá se s ním všelijak improvizovat, např. i natřít na buchtu /už jsem zkoušela/. Já jsem do něj přidala tentokrát i jednu zakysanou smetanu, která potřebovala rychle sníst a nic jsem s ní nezkazila, spíš naopak a v kombinaci s malinama a merunkama je to extradobrota.
Němcová
|20. 3. 2012 12:20
Z krému jsem dělala poháry, nakrájela jsem jablka na kostičky a přidala mandarinky z kompotu, proložila piškotama. Krém je bezesporu dokonalý a dá se s ním doslova kouzlit. Recept už běhá světem, děkuji.