Lahodný krém připravený z másla, žloutků, cukru a citronů má mnoho využití, můžete si jej namazat na palačinky, přidat do jogurtu, nebo jím naplnit např. makové cupcakes. Tato delikatesa se svěží chutí citronů se v kuchyni zkrátka nikdy neztratí.
Z dobře omytých citronů ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Obojí dejte do žáruvzdorné misky, přidejte cukr a máslo. Misku posaďte na kastrůlek s vodou, tu přiveďte k varu a metličkou míchejte, dokud se nerozpustí cukr.
Misku sejměte z hrnce, přidejte žloutky a metličkou dobře rozmíchejte. Vraťte ji na vodní lázeň, voda by měla jen mírně pobublávat a miska by se neměla dotýkat hladiny. Metličkou směs míchejte, dokud nezhoustne. Bude to trvat 10–15 minut. Krém hned použijte nebo uložte uzavřený ve sklenici (250 ml) do ledničky, kde vydrží asi 2 týdny.